Odlazi u historiju
8

Jaguar se oprašta od modela F-Pace s dvije nove specijalne verzije

D. B.
Jaguar se priprema za svoju električnu budućnost, što znači da se bliži kraj njegovoj ponudi modela s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem. Sada je došlo vrijeme za oproštaj od modela F-Pace, koji kompanija ispraća s dvije nove specijalne verzije.

F-Type 90th Anniversary Edition proslavlja "devet desetljeća inovacija i proizvodnje motora s unutrašnjim sagorijevanjem". Ovaj model ima R-Dynamic detalje dizajna, kao i dijamantske felge te panoramski stakleni krov. Kupci mogu očekivati luksuznu unutrašnjost sa sportskim sjedištima, kontrastnim šavovima, aluminijskim ukrasima i strop od ebanovine. Također, F-Type 90th Anniversary Edition će se nuditi s različitim paketima opreme i različitim motorima ukljujuči četverocilindrične i 6-cilindriče dizele. Kupci će također moći dobiti plug-in hibridnu verziju s električnim dometom od 64 kilometra.

Drugi specijalni model je F-Type SVR 575 Edition sa 5,0-litarskim V8 motorom s kompresorom, koji razvija 575 KS i 700 Nm obrtnog momenta, što je 25 KS više u odnosu na standardni model. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne su oko 4 sekunde. Pored poboljšanog motora, SVR 575 Edition posjeduje crne detalje i 22-inčne kovane felge u dvije boje. Tu su i aluminijski detalji, a unutrašnjost krasi Windsor koža. Sportska sjedišta imaju funkciju grijanja i ventilacije.

F-Pace odlazi u historiju ove godine, no ostat će upamćen kao prvi Jaguarov crossover i jedan od njegovih najuspješnijih modela. Otkako se pojavio 2015. godine, P-Pace je proizveden u više od 328.000 primjeraka.