Premiership
27

Liverpool na nevjerovatan način ispustio pobjedu, Aston Villa se bodom primakla Ligi prvaka

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Liverpoola večeras su na nevjerovatan način ispustili trijumf nad Aston Villom, iako su do pet minuta prije kraja vodili sa 3:1.

Domaćin je u Birminghamu uspio preko Durana da dođe do dva gola u 85. i 88. minuti te tako i do bitnog boda u borbi za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Utakmica je počela autogolom golmana Aston Ville Emiliana Martineza već u 2. minuti, kada je Liverpool poveo s 1:0, ali deset minuta poslije Tielemans pogotkom vraća stvari na početak jer pogađa za 1:1.

No, Liverpool je nakon toga bio bolji rival na terenu i golovima Gakpa u 23. i Quansaha u 48. minuti stigao je do velikih 3:1.

Iako se to činilo nedostižnom prednošću, Liverpool ju je ispustio jer je Duran tresao mrežu Redsa u 85. i 88. minuti meča za konačnih 3:3.

Aston Villa sada ima 68 bodova, pet više od Tottenhama koji ima meč zaostaka, a njega će igrati sutra protiv Manchester Cityja.

Dobroj igri Tottenhama najviše se nadaju u Arsenalu, pošto Topnici išćekuju kiks Građana u borbi za titulu.

Podsjećamo, Arsenalu, koji ima bod više od Cityja, preostalo je da odigra samo još domaći meč s Evertonom za vikend, dok City nakon sutrašnjeg gostovanja Tottenhamu za vikend dočekuje West Ham na Etihadu.

Rezultat i strijelci:

Aston Villa - Liverpool 3:3 (Tielemans 12', Duran 85', 88' / Martinez 2'ag, Gakpo 23', Quansah 48')

Tabela: