Prelazi među Kraljeve
118

Mbappe za 18 miliona eura kupio vilu legende Real Madrida, u njoj je 20 kupaonica

N. M.
Mbappe i Ramos dijelili su svlačionicu u PSG-u (Foto: Montaža/Twitter)
Mbappe i Ramos dijelili su svlačionicu u PSG-u (Foto: Montaža/Twitter)
Iako još uvijek nije zvanično potvrđeno, opće je poznato da će Kylian Mbappe od ljeta biti novi nogometaš Real Madrida, u koji će stići kao slobodan igrač iz Paris Saint Germaina.
Novi dokaz prelaska ponajboljeg nogometaša današnjice u Real stigao je danas, kada je španski magazin Vozpopuli objavio da je Mbappe u Madridu kupio vilu koja je ranije pripadala Sergiju Ramosu, legendarnom španskom štoperu i ikoni Kraljevskog kluba.
Mbappe je skupa sa svojom majkom dugo tragao za novim domom u Madridu, Ramos mu je ponudio vilu vrijednu 18 miliona eura, a očito je sada došlo do dogovora njih dvojice.

Vila u kojoj će Mbappe stanovati nakon prelaska u Real nalazi se u regiji La Moraleja.

Od ranije je poznato da se vila sastoji od tri dnevna boravka, 20 kupaonica (uključujući i WC), teretane, bazena s grijanjem, malim terenima za igranje nogometa... Španski mediji su pisali da se unutar kuće nalaze bizarni ukrasi kreirani umjetničkim djelima, a sve je napravljena s ukusom i prilagodbom za najnoviju tehnologiju.

Novi dom Mbappea (Foto: Twitter)
Novi dom Mbappea (Foto: Twitter)

Ramos je na izgradnji vile sa suprugom Pilar radio četiri godine, a iz nje su odselili u Pariz kada je sjajni štoper iz Reala prešao u PSG, da bi se potom skrasili u Sevilli.

Interesantno je da je Ramos vilu kupio za tri miliona eura, a nakon dugogodišnjih radova na njoj, Mbappe ju je otkupio za šest puta veći iznos (18 miliona eura).

Ukupna površina zemljišta je 12.000 metara kvadratnih, od čega je 1.000 stambeno.

Ramos i Pilar su odlučili sačuvati svoju privatnost i privatnost svoje djece gradnjom jako visokih zidova kako ih ne bi ometali znatiželjnici te postavljanjem nadzornih kamera.

Iza zidova je jedinstveni vrt u kojem su bili smješteni njihovi psi, bazen u kojem uživaju kao obitelj okruženi kamenim klupama i manje brdašce na kojem se Ramos često mogao vidjeti dok trenira.

Očekuje se da Mbappe zvanično potvrdi da u Real iz PSG-a prelazi jednom kada barem za jedan klub bude gotova sezona u Ligi prvaka, gdje se ovi rivali i dalje mogu sresti.