Pogledajte kadrove
249

Glavni teren "Srpska Open" turnira u očajnom stanju, od dvorane nema ni "d"

E. M.
Teniski spektakl Srpska open u organizaciji porodice Đoković koji je održan u Banjoj Luci iza sebe je ostavio zapuštene terene i više desetina miliona KM troška Republici Srpskoj, a konačna cifra nikom nije poznata.

Tenisi tereni u Banjoj Luci koji su pravljeni za potrebe održavanja teniskog turnira Srpska Open, sa željom da isti bude održan još nekoliko puta, neće doživjeti tu budućnost.

Zapušteni i napušteni, prepušteni vremenskim nepogodama bez adekvatne zaštite niti tribina niti podloge, teniski tereni koji su građane Republike Srpske koštali desetine miliona KM. Poznata cifra je oko 45 miliona KM, ali brojke u javnosti idu visoko iznad toga.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Iako je na teniskim terenima održan i košarkaški događaj gdje je dres obukao i predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik, od tada do danas okolo je ograda i na vratima katanac.

Naznake da će teniski tereni biti iskorišteni i u budućnosti, da će građani Banja Luke imati multifunkcionalnu dvoranu, izgledno je da će ostati samo na izjavama s obzirom da se i u tom slučaju radi o velikim finansijskim izdacima.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Godinu dana nakon teniskog događaja još niko ne želi održavati ovaj objekat, a kako je ranije potvrđeno za medije, uskoro će biti određeno ko će upravljati, a u izbornoj godini je obećano da će građani Banje Luke imati modernu dvoranu.