Za kupca iz SAD-a
31

Everratijev Land Rover Series IIa ima klasični šarm, ali ne zagađuje okolinu

D. B.
Klasični Land Rover Series IIa krije tajnu ispod aluminijske karoserije, a to je potpuno električni pogon koji je ugradila britanska kompanija Everrati.

Everrati je stekao ime zahvaljujući svojim detaljim restauracijama starih automobila, kao i zamjeni njihovih benzinskih ili dizelskih motora modernim električnim pogonom. Među sjajnim kreacijama su Ford GT40, Porsche 911 964, Mercedes-Benz SL Pagoda i klasični Range Rover.

Međutim, sada je stigao još jedan fantastičan model koji je namijenjen klijentu iz SAD-a, a riječ je o Land Roveru Series IIa iz 1971. godine, koji je poznat kao Polo Commision. Posjeduje pogon na sva četiri točka te bateriju kapaciteta 60 kWh, koja mu omogućava domet do 242 km.

Baterija podržava AC i DC punjenje, a električni motori isporučuju 150 KS i 333 Nm obrtnog momenta. Restaurirani i modificirani birtanski klasik nudi pogon na dva i na sva četiri točka, konfiguracija sjedišta je klasična, dok su nazad bočno postavljene klupe. Ispred vozača je drveni upravljač, pod je izrađen od tikovine, a iznad je platneni krov.