Svijet obuće
74

Povratak na velika vrata: Kolekcija obuće Penelope Cruz za Geox

Skoro 30 godina, Geox brend predstavlja jedan od prvih i najuspješnijih susreta između estetike i inovacije za obuću.

Konstantna nastojanja i osluškivanja potreba tržišta, kao i praćenje modnih trendova u svijetu mode, Planika ponudu kreirara na način da zadovolji želje svojih kupaca.

Putovanje kroz udobnost i stil sa brend ambasadoricom, Penélope Cruz se nastavlja i u novoj sezoni: ikona autentičnosti i svestranosti, sada unosi svoj vlastiti izgled i dizajn u novu kolekciju proljeće/ljeto24. Mediteranski stil i životna radost stapaju se u ovoj potpuno novoj specijalnoj kolekciji obuće, koju su službeno dizajnirali Penélope & Mónica Cruz za Geox.

Penelope i Monika Cruz
Penelope i Monika Cruz

Sa snažnom mediteranskom inspiracijom, "Geox by Penélope and Mónica Cruz" fokusira se na tople tonove kao što su narandžasta, crvena i ružičasta. Modeli obuće predstavljeni u novoj kolekciji, u potpisu Penélope i Mónice Cruz, su patike, sandale na petu, mokasine, koje su predstavljene u pastelnim bojama.

Geox se vraća na velika vrata

Brend Geox se vraća u velikom stilu i nudi svoje kolekcije ležerne, ali istovremeno elegantne cipele, izrađene od vrhunskih materijala i sa tehnologijom koja karakteriše udobnost i osjećaj sigurnosti, svakog vašeg koraka. Zahvaljujući tehnologiji modeli Geox osiguravaju tehničke karakteristike koje poboljšavaju udobnost stopala i tijela tako da odmah možete osjetiti osjećaj udobnosti pri svakom koraku.

U Planika ponudi pronađite muške i ženske modele brenda Geox prepoznatljivim po tehnologijama Nebula, Respira, Spherica i mnoge druge, koje svaki vaš korak čine sigurnim. Danas su Geox inovacije zaštićene sa preko 60 patenata i dokaz su posvećenosti kompanije tehnološkom napretku i budućnosti.

Cjelokupnu ponudu nove kolekcije, svjetski poznatih brendova, uključujući modele brenda Geox, pronađite i na web shop-u www.planika.ba.

Geox sandale sa tehnologijama Respira i Spherica
Geox sandale sa tehnologijama Respira i Spherica

Kako je nastao GEOX?

Legenda kaže da je Mario Moretti Polegato bio na planinarenju u pustinji Nevada, kada je dobio ideju za cipelu "koja diše". Preduzetnik iz Veneta, je šetao pod užarenim suncem sa pitanjem: Kako pronaći malo osvježenja, naročito s onim cipelama u kojima mu stopala nisu mogla disati? Ideja je bila jedna i jednostavna, Polegato je napravio rupe u gumenom đonu cipela koje je nosio. Olakšanje je bilo trenutno. Polegato je ubrzo shvatio da je imao briljantnu intuiciju i, kada se vratio u Italiju, napustio je porodični posao kako bi potražio investitore i brendove za prodaju svog projekta.

Tehnologija Spherica - Savršen spoj lakoće, amortizacije i prozračnosti
Tehnologija Spherica - Savršen spoj lakoće, amortizacije i prozračnosti