Informacije s terena
198

Veliki dio Sarajeva cijeli dan bez vode, radovi neće biti gotovi najmanje do ujutru

A. L.
Foto: ViK
Foto: ViK
Dijelovi Sarajeva od jutros su bez vode zbog izvođenja radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin Most - Kobilja Glava.

Iako je tada najavljeno da će radovi trajati 15 sati, taj rok je već prekoračen pa smo tim povodom kontaktirali dispečerski centar Vodovoda i kanalizacija iz kojeg su nam kazali kako radovi još nisu ni blizu gotovih.

"Neće biti gotovo sigurno do jutarnjih sati", rekli su nam iz Vodovoda i kanalizacija.

Kako je ranije saopćeno iz ViK-a, radovi će se odvijati na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, tačnije na lokalitetu novog kružnog toka kod GRAS-a.

U sklopu planiranih radova došlo je do prekida vodosnabdijevanja u naseljima: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Također, iz Vodovoda i kanalizacije su saopćili kako su osigurali cisterne s vodom za 13 mjesnih zajednica koje će ostati bez vode.