Vrijedna donacija
117

Humanost ponovo na djelu: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Predstavnici kompanije Meridian uručili su danas donaciju Kantonalnoj bolnici Goražde, kako bi istinski heroji, medicinske sestre i tehničari, obnovili osnovna sredstav za rad.

Donacija je uručena povodom 12. maja, Međunarodnog dana medicinskih sestara, a uz predstavnike kompanije Meridian, u posjeti bolnici bili su i mladi fudbaleri FK Goražde.

Kantonalnoj bolnici Goražde gravitira približno 15.000 stanovnika bosansko-podrinjskog kantona i o njima brine oko 300 zaposlenih, od kojih su većina medicinske sestre i tehničari.

Kompanija Meridian danas im je uručila donaciju kako bi obnovili opremu koju svakodnevno koriste - toplomjere, mjerače pritiska, sterilne i nesterilne rukavice.

"Pomoć nam je i te kako dobrodošla i zahvalni smo kompaniji Meridian na donaciji. U našoj bolnici radi približno 160 medicinskih sestara i tehničara i jedna su od najvažnijih karika, kako za zdravlje naših građana, tako i za funkcionisanje cijelog zdravstvenog sistema", izjavio je medicinski tehničar Eldin Kulenović.

Iskoristio je priliku da svojim kolegama čestita Dan sestrinstva, uz želju da ostanu odgovorni i pažljivi, kao što su i do sada bili. Eldin Dučić, fudbaler FK Goražde, pridružio se čestitkama i poželio da medicinari u Goraždu nastave dobro da rade i trude se za dobrobit svojih sugrađana.

"Ovi ljudi zaista profesionalno rade svoj posao. Mi sportisti svakih pola godina radimo ljekarske preglede i mogu da kažem da je to na zavidnom nivou. Pohvalio bi sve što rade naši medicinari", rekao je Dučić.

Takođe se zahvalio Meridianu na donaciji Kantonalnoj bolnici jer će koristi imati svi stanovnici Goražda i okoline.

Kompanija Meridian ovom donacijom je iskazala poštovanje prema svim medicinarima, tihim herojima kojim brinu o zdravlju svojih sugrađana.

"Izuzetno sam ponosna što sam dio kompanije Meridian koja iz dana u dan pokazuje da je društveno odgovorna kompanija. Posebno me raduje činjenica da Meridian prepoznaje potrebe naših sugrađana i tu je za njih onda kad im je to najpotrebnije. Želim da se zahvalim medicinskim sestrama i tehničarima na nesebičnom doprinosu jer su na kraju dana oni istinski heroji", izjavila je Lejla Šabanović, marketing menadžer kompanije Meridian.