Prešao 2.000 kilometara
163

BMW M5 iz 2006. godine je i dalje u fantastičnom stanju

D. B.
Fantastičan primjerak BMW-a M5 iz 2006. godine bit će prodan na aukciji u januaru, a novi vlasnik će dobiti automobil s nevjerovatno malom kilometražom.

Aukciju će organizovati kuća Mecum te će kupcima ponuditi BMW M5 koji se nalazi u fabričkom stanju. Pokreće ga atmosferski 5,0-litarski V10 motor koji razvija 500 KS i 520 Nm obrtnog momenta i koji omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi. Uparen je sa sedmostepenim sekvencijalnim manuelnim mjenjačem, no entuzijasti tvrde da nije dobar kao automatski i "pravi" manuelni mjenjač. Ipak, performanse ovog modela su respektabilne i prema današnjim standardnima.

Karoserija je lakirana u besprijekornu Black Sapphire Metallic boju, dok je unutrašnjost presvučena crnom kožom i opremljena dvozonskim klima uređajem te ukrašena detaljima od brušenog aluminija. Prednja sjedišta posjeduju grijače, a vozaču je na raspolaganju iDrive infotainment sistem.

Zašto je automobil rijetko vožen, zasad nije poznato, ali će novi vlasnik dobiti kompletnu dokumentaciju. Servisiran je prošle godine uključujući promjenu ulja, filtera, ulja kočnica, rashladne tečnosti i akumulatora.

Aukcija se održava od 4. do 15. januara.