Mala zelena
0

Honda CR-Z spremna za Ženevu

Sarajevo-x.com
Honda se nada da će novi sportski hibrid promijeniti lice "zelene" vožnje. Riječ je o modelu CR-z, koji će svoju premijeru doživjeti na Ženevskom sajmu automobila u martu, a u prodaji u Velikoj Britaniji će se naći na ljeto ove godine.

Honda CR-Z je jedinstveni automobil, koji predstavlja kombinaciju čiste, efikasne, benzinsko-električne pogonske grupe sa šest stepenim manuelnim mjenjačem i elegantnom karoserijom kupea konfiguracije 2+2.

Vanjski izgled modela CR-Z formiran je oko koncepta 'one motion wedge' sa niskim prednjim dijelom i širokim stavom koji automobilu daju samouvjeren, atletski izgled.

Ručni mjenjač je u kombinaciji sa četverocilindričnim agregatom radne zapremnine 1,5 litara, koji je potpuno nov na tržištu EU i koji predstavlja ključnu komponentu jedinstvenog karaktera modela CR-Z. Kako bi se pojačala priroda agregata srednjeg kapaciteta, on je poboljšan sa dodatnih 78 Nm okretnog momenta elektromotora snage 14 KS, postavljenog između benzinskog agregata i kutije mjenjača. Agregat radne zapremnine 1,5 litara, kombiniran je sa snagom i okretnim momentom paralelnog IMA sistema, daje ukupnu snagu od 124 KS i ima okretni moment od 174 Nm.