biznis
0

Za UIO BiH novi uređaji za navigaciju

FENA
Regionalni koordinator za BiH, Crnu Goru i Srbiju Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica Međunarodnog biroa za sigurnost i spriječavanje širenja naoružanja State Departmenta George Levitsky posjetio je danas Upravu za indirektno oporezivanje BiH (UIO) i ponovo uručio uređaje za navigaciju.

Direktor UIO Kemal Čaušević je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i donacijama Vlade SAD-a, koja je u zadnjih pet godina donirala različitu opremu za kvalitetniji rad službenika Uprave u spriječavanju svih oblika ilegalne trgovine.

Ukupna vrijednost donacija iznosi oko tri miliona KM.

Donirana su dosad vozila, razna oprema za otkrivanje radioaktivnog zračenja, uređaji za detekciju eksploziva i bio-hemijskih materija, digitalne kamere, uređaji za navigaciju, metal detektori i ostala specijalizirana oprema za spriječavanje ilegalnih radnji.

Levitsky, kome je ovo bio oproštajni susret sa predstavnicima Uprave, te Čaušević su tokom sastanka ocijenili da je međusobna saradnja bila izuzetno uspješna.

Iz UIOBiH je saopćeno da je Levitsky naglasio kako cijeni dosadašnju ulogu službenika Uprave u spriječavanju svih oblika ilegalne trgovine.