Dobri rezultati
0

ASA Osiguranje ostvarilo rast uprkos krizi

Sarajevo-x.com
ASA Osiguranje, jedna od najmlađih osiguravajućih kuća u Federaciji BiH, uprkos krizi i prezasićenom tržištu na kojem posluje još 16 osiguravajućih kuća završila je 2010. godinu sa premijom osiguranja u iznosu od 9.400.000 KM, i time povećalo premiju osiguranja za 14 posto u odnosu na prethodnu godinu, saopćeno je iz ove kompanije.

Ova članica ASA grupacije počela je sa radom u oktobru 2007. godine i u relativno kratkom periodu, kako se navodi, izrasla u respektabilnu osiguravajuću kuću sa preko 80 zaposlenika i ima rasprostranjenu mrežu od 32 svoja i 25 posredničkih prodajnih mjesta širom FBiH gdje posluje.

"ASA Osiguranje u svojoj ponudi ima kompletnu paletu proizvoda neživotnog osiguranja što uključuje osiguranje osoba, vozila i imovine“, kaže direktor Nedim Gavranović, te dodaje je kreiran i novi, jedinstven proizvod na tržištu BiH, Osiguranje-Produžena garancija.

"Posebne pogodnosti za klijente predstavlja ubrzana procedura obrade šteta za vozila koja se obavlja u ovlaštenim servisima po principu ključ u ruke", ističe Gavranović.

U saopćenju se navodi i da, prateći politiku ASA grupacije, ASA Osiguranje i u 2011. godini nastavlja svoju misiju potpune posvećenosti unapređenju sigurnosti življenja i poslovanja svojih klijenata, uz kontinuirano razvijanje novih proizvoda i kanala prodaje, ulaganje u svoje ljudske resurse, poslovne procese i infrastrukturu, i njegovanju odnosa sa društvenom zajednicom u kojoj posluje.