Mladi oduševljeni, starijima skupo
0

VIDEO / Kako su Sarajlije dočekale McDonald's u svom gradu

Piše: Jasenko Korjenić
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Nakon otvaranja prvog McDonald's restorana u Bosni i Hercegovini sarajevska omladina pohrlila je da u svom gradu proba specijalitete brze hrane i poručila je da je ovo korak naprijed, te da je naša zemlja i na ovaj način pokazala da je dio Evrope.

Kao što se i očekivalo, prvog dana posjeta McDonald'su bila je velika, a otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

U anketi koji je proveo naš portal mlađi ljubitelji brze hrane izjavili su da otvaranje McDonald'sa predstavlja afirmaciju Sarajeva u globalnu kapitalističku sferu, te je današnji dan za njih bio veliki doživljaj jer su sada u vlastitom gradu mogli probati nešto što im je do sada bilo dostupno samo u inostranstvu.

Ipak, stariji imaju drugačije mišljenje. Kako nam je kazala jedna gospođa, cijene u McDonald'su za naše prilike su previsoke.

Atmosferu otvaranja i tok prvog radnog dana opisao nam je i Adi Hadžiarapović, direktor markeringa McDonald'sa.

"Dan je počeo kako smo očekivali, velikom gužvom, s obzirom na to da je ovo prvi McDonald's u BiH. Ono što nam je još važnije je da su naši gosti zadovoljni. Zaista nismo imali nijednu primjedbu. Zaposlenici uspijevaju da stignu sve porudžbe", kazao je Hadžiarapović. "Gužva je zaista mimo očekivanja, iako je vani padala kiša. Naravno, to će biti ispočetka, sada svi žele da vide da probaju što mi nudimo. Nadamo se da će kasnije biti manja gužva, ne u smislu da neće biti ljudi, nego jednostavno da će moći brže doći na red".