Korak naprijed
25

Skyline Communications na novoj lokaciji u Sarajevu: Smjestili se na Marijin Dvor

Skyline Communications, globalni lider u cjelovitim rješenjima digitalne transformacije, neovisnim o dobavljaču i domeni, za ICT medije i broadband industriju, od danas je smješten na novoj, prestižnoj lokaciji - Marijin Dvoru u Sarajevu u zgradi Summit.

Ovaj korak označava važnu prekretnicu za kompaniju koja širi svoje poslovanje kako bi podržala inovacije i digitalnu transformaciju u regiji. Trenutno, u sarajevskom uredu radi 30 programera/ki i inženjera/ki koji su integralni dio globalnog Skyline tima koji radi na diverznim projektima, doprinoseći rastu i uspjehu kompanije.

Dean Muzička, izvršni direktor ureda Skyline Communications u Bosni i Hercegovini, je rekao kako je zgrada Summit jedna od istaknutijih poslovnih lokacija u Sarajevu koja nudi iznimne uvjete za tehnološke kompanije, da preseljenje je rezultat povećanja volumena poslovanja.

"Naš tim, poslovanje i operacije su se planski proširili u proteklih 18 mjeseci a prelazak u novi, veći prostor omogućiti će razvoj i realizaciju svih novih, tek nadolazećih planova i projekata", istaknuo je on.

Muzička je objasnio kako je jedan od fokusa Skyline Communications uključivanje u inicijative koje za cilj imaju poboljšanje života zajednice.

"Programi poput 'Pametnih gradova' (Smart cities, op.a.), koji imaju za cilj podržati inicijative gradova, općina i drugih organizacija kako bi postali efikasniji, otporniji i usmjereni prema održivoj budućnosti, su naše apsolutno opredjeljenje u budućnosti", objašnjava i dodaje da je Skyline Communications tu da neizostavno podrži i ostale strateške inicijative digitalne transformacije koje će doprinijeti razvoju zajednica, stvaranju novih mogućnosti i poboljšanju kvalitete života građana.

Pored otvorenja novog, spektakularnog sarajevskog ureda, Skyline Communications ima još razloga za slavlje. Naime, njihova platforma dataminer.MediaOps, koja je prije svega nekoliko dana imala svoju svjetsku premijeru na NAB-u, je osvojila BaM nagradu kao najbolje rješenje. Ova inovativna platforma donosi revolucionarne mogućnosti za brže, efikasnije i inteligentnije upravljanje medijskim operacijama, što će biti od ključne važnosti za organizacije koje se bave medijskom produkcijom i distribucijom, kako je to industrija i prepoznala. NAB, najprestižniji i najiščekivaniji svjetski godišnji događaj za industriju emitovanja, medija i zabave održano Las Vegasu. IABM BaM Awards® priznaju izvanredne tehnološke inovacije koje donose stvarne poslovne i kreativne koristi.

Skyline Communications već niz godina, sa svojim jedinstvenom DataMiner platformom, prepoznaje važnost digitalne transformacije u današnjem poslovanju i kao takva predstavlja katalizator za upravljanje Pametnim gradovima (Smart cities, op.a.), integracije IoT, upravljanje energijom i praćenje okoliša, što organizaciju čini agilnom i spremnom za izazove budućnosti.

"Bosna i Hercegovina, posebno Sarajevo, ima ključnu ulogu u našim europskim operacijama. Ovaj grad je strateški važan za nas i predstavlja važan dio naših aktivnosti u regiji. Upravo zbog toga smo odlučni podržati inicijative unaprjeđenja zajednica i gradova u zemlji, jer vjerujemo u potencijal koji ovakvi projekti imaju za transformaciju na bolje kompletnog društva i kapilarne ekonomije", naglašava Kim Meerschman, potpredsjednik financija i investicija u Skyline Communications.

Skyline Communications je tehnološka kompanija sa sjedištem u Belgiji. Sa svojim kancelarijama u Belgiji, Portugalu, Singapuru, UAE, BiH i SAD-u, kao i stalnim prisustvom u Australiji, Brazilu, Kini, Kolumbiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Indoneziji, Maleziji, Meksiku, i Velikoj Britaniji, Skyline Communications je kompanija sa gotovo 400 zaposlenih koji rade na različitim projektima na gotovo svim kontinentima.

Otvorenje novog ureda Skyline Communications u Sarajevu predstavlja korak naprijed u misiji kompanije da bude ključni partner u digitalnoj transformaciji regije. Skyline će, sada s nove sarajevske adrese, ostati jednako predan podršci organizacijama u njihovim naporima za digitalnom transformacijom, pružajući tehnološke inovacije i stručnost neophodnu za uspjeh u savremenom poslovnom okruženju.

Za više informacija o Skyline Communications i njihovim aktivnostima, posjetite web stranicu ili pratite LinkedIn profil kompanije.