Košarka
0

San Antonio Spursi prvaci NBA lige

Klix.ba
San Antonio Spursi - novi NBA prvaci
San Antonio Spursi - novi NBA prvaci
U 6. utakmici finalne serije NBA lige košarkaši San Antonio Spursa, predvođeni MVP-jem Timom Duncanom, osvojili su naslov prvaka pobijedivši Netse rezultatom 88:77.

Sa 21 košem, 20 skokova, 10 asistencija i osam blokada Tim Duncan, koji je proglašen i MVP-jem finala, donio je Spursima drugu titulu prvaka u historiji ovog kluba.

Njegov veliki prijatelj i učitelj, David Robinson koji je najavio odlazak sa košarkaškog parketa, ubacio je u svojoj posljednjoj utakmici karijere 13 koševa, a imao je 17 skokova i tako igrao jednu od ključnih uloga u osvajanju titule. David Robinson je izjavio da je ovo "nevjerovatno što mu se dešava, najbolji mogući scenario - otići u najvećem svjetlu".

Jason Kidd je postigao 21 koš, no to nije bilo dovoljno da se zaustave sjajni Spursi. Loš postotak šuta 34,5% ponovo je jedan od krivaca za poraz Netsa. Spursi su svakako dokazali da su bolja ekipa od New Jersey Netsa i zasluženo osvojili naslov prvaka.

Iako Amerikanci to ne žele priznati ovo je bilo jedno od najlošijih finala NBA lige, a uopšte i jedna od najlošijih sezona. Jako loš postotak šuta i mali broj koševa u finalnoj seriji podsjetio je mnoge na sezonu prije više od deset godina kada je NBA liga dotakla dno boreći se sa drogom, rasnom diskriminacijom i kada je bila u sukobu sa medijima i novinarima.

No, titulu Spursima na treba osporavati, jer su ipak zasluženo osvojili epitet najboljih.

NBA