Noviteti
0

Nova Mazda 3

Klix.ba
Mazda je javnosti predstavila četvrti model nove tzv. zoom-zoom generacije.

Mazda Motor Corporation je objavila da je proizvodnja već počela te da će za japansko tržište ovaj model nositi ime Axela, a za evropsko i sva ostala jednostavno 3, što je trend kojeg je pokrenula i začetnica ove generacije Mazda 6 u Japanu poznatija kao Atenza.

Zadnja generacija Mazdinog kompaktnog automobila svoju zvaničnu premijeru će imati na ovogodišnjem Frankfurt Motor Showu koji ujedno slavi i svoju 60-tu godišnjicu. Nova Mazda 3 je dizajnirana tako da ponudi kupcima najpopularnijeg C segmenta mnogo više od svog prethodnika 323. Mazda 3 predstavlja i skup rješenja viđenih na MX Sportif konceptu i ostalim modelima iz game, ali u isto vrijeme zrači osobenošću.

Dizajneri i inžinjeri ovog modela su uložili veliki trud kako bi sve u trici bilo podređeno putnicima i vozaču, a u tome su i uspjeli konstruišući poprilično prostraniju kabinu, koju je moguće maksimalno personalizirati uz pomoć bezbroj opcija. Ostali detalji, kako javljaju iz Mazde, poput paketa opreme, palete motora i cijena će zvanično biti objavljeni na premijeri tokom Frankfurtskog sajma.