auto
0

Land Rover Range Stormer

Klix.ba
Land Rover će na ovogodišnjem North American International Auto Showu u Detroitu ući u historiju zbog činjenice da prvi put u svom postojanju predstavlja koncept automobil.

Ime ovog spektakularnog koncept automobila je Range Stormer, i zamišljen je kao visoko performansni SUV, kojih je na sreću u zadnje vrijeme sve više na tržištu.

Prema riječima odgovornih ljudi iz Land Rovera ovaj koncept najbolje pokazuje kako će izgledati njihovi budući modeli i u kojem pravcu razvoja će se kretati.

Pored nove platforme koja je upotrebljena za ovo vozilo i koja će biti osnova za sve buduće modele, veliku inovaciju i vijest predstavlja Terrain Response sistem.

Radi se o "pametnom" i veoma lako upotrebljivom sistemu koji prilagođuje i optimizira cijeli set-up automobila (ovjes, agregat, traction control, idr.) trenutnim uslovima i podlozi.

Vozač jednostavno treba da odabere jedno od šest ponuđenih Terrain Response podešavanja, a vozilo obavlja ostatak posla.

Iz Land Rovera su dodali da će budući kupci njihovih modela moći očekivati mnogo napredne tehnologije ali ne one koja će zakomplikovati vozačev život nego baš suprotno, kao što to radi Terrain Response.