sport
0

Nakon pobjede albanske reprezentacije Grk ubio albanskog navijača

NINA
Jedan mrtav i desetak ranjenih ljubitelja nogometa, kao i više uhapšenih izgrednika, to je epilog proslave pobjede reprezentacije Albanije u Tirani nad evropskim prvakom Grčkom (2:1), u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj.

U gradiću Cilivi, na jonskom ostrvu Zakintosu, Grk Panajotis Kladis, rođen prije 22 godine u Chicagu (SAD), nožem je ubio dvije godine mlađeg Albanca i ranio još dvojicu njegovih zemljaka, starosti od 22 i 32 godine. Albanci su slavili pobjedu svog tima, što je ovog grčkog Amerikanca iritiralo, pa je na njih potegnuo nož.

U noći između subote i nedjelje, na centralnom atinskom trgu Omonija, prilikom slavlja oko 200 Albanaca, teže su ozlijeđene četiri osobe. Njih je napala veća skupina grčkih navijača. Iz suprotnog tabora ozlijeđeni su jedan Grk i jedan Ukrajinac.

Također je spaljeno pet automobila i jedan kamion, čiji su vlasnici Albanci. Policija je rastjerala obje grupe navijača upotrijebivši suzavac.

U Solunu, čuvari reda su uhitili 18-godišnjeg Albanca, koji je staklenim bocama gađao dvojicu Grka, koji su ga prethodno ozlijedili.

Slični incidenti registrirani su u atinskoj luci Pireju, na Krfu i drugim mjestima gdje ima Albanaca na privremenom radu u Grčkoj.