Film/TV
0

Svjetska premijera filma "The Interpreter" u Meeting Pointu

Sarajevo-X
Tropik film&video svjetskom premijerom u četvrtak, 21.04.2005., započinje distribuciju filma "The Interpreter" (Prevodilac). Tako će prvom projekcijom u kinu Meeting Point sarajevska publika pogledati film prije publike u Americi i Japanu.

U režiji Sydney Pollacka, Prevodilac je prvi film u historiji snimljen u cjelosti iza strogo zatvorenih vrata Ujedinjenih nacija. Glumačku postavu trilera koji to jeste u punom smislu te riječi, čine oskarovci Nicole Kidman i Sean Penn.

Redovni termini prikazivanja bit će: 19.00 i 21.15h.

Radnja filma je smještena unutar veoma moćnih krugova Ujedinjenih nacija, upoznaje nas sa UN prevodiocem Silvijom Broom. Rođena u Africi, Silvija je već dugi niz godina dio UN tima. Broomova jednog dana sasvim slučajno otkriva zavjeru i plan atentata na visokog afričkog državnika. Rečenica "Učitelj neće napusiti zgradu živ" koju je Silvija čula za vrijeme telefonskog razgovora, promjeniti će joj život zauvijek i učiniti je glavnom metom ubica. U plan spašavanja ugroženog života mlade žene uključiti će se federalni agent Keller. On otkriva tajni svijet njenih poznanstava i kako istraga napreduje vjeruje da je i ona bitan faktor planirane zavjere.

Nagradna igra:

Nagradna igra je završena. Lista dobitnika.