BiH
0

Sarajevo-X i Kyodo akcija - "Korpa dobrote"

Sarajevo-x.com
S obzirom na probleme sa kojima se susreće Narodna kuhinja Baščaršija – Kuhinja tetke Zilhe u kojoj se dnevno hrani 2.000 naših sugrađana, jednokratna pomoć grupe entuzijasta ne bi napravila znatne promjene, te iz tog razloga u ovu akciju Sarajevo-X forumaši žele uključiti sve građane koji su u situaciji da pomognu.

Članovi Sarajevo-X foruma i Centra za civilno društvo Kyodo organizuju humanitarnu akciju "Korpa dobrote".

Partneri ove akcije su: Hoše Commerce, Sarajevo-X Forum i Udruženje građana Kyodo. Akciju možete podržati u svim marketima Hoše Commerca koji se nalaze na Dolac Malti, Mejtašu, Markalama i Ilidži (unutar pijace).

"Naša ideja je da uz pomoć velikih tržnih centara organizujemo sedmodnevnu akciju u koju se mogu uključiti svi kupci. Dakle, dovoljno je da svi potrošači prilikom uobičajene nabavke izdvoje sredstva i za jedan artikl koji će pri izlasku iz hipermarketa staviti u “Korpu dobrote”. Posljednji dan akcije bi rezervisali za kupovinu namirnica od sredstava koja su donirali članovi Udruženja građana Kyodo i učesnici Sarajevo-X foruma.", ističu organizatori.

U akciju koja traje od 24.06.2005 do 03.07.2005. se namjeravaju uključiti i medijske kuće kako bi uz njihovu pomoć animirali što više naših sugrađana.

Žiro račun na koji se može izvršiti uplata je:

Raiffeisen Banka br. računa je 1610000049770032

Kyodo - Centar za civilno društvo u Sarajevu Svrha: Sa-x akcija - tetka Zilha