Košarka
0

Košarkaši Bosne najavljuju prekid "crne" serije

FENA
Košarkaši Bosne ASA BHT nastavljaju seriju teških utakmica u regionalnoj Goodyear ligi. Nakon tri uzastopna poraza na gostovanjima, ekipa Bosne u nedjelju u okviru 15. kola u Skenderiji dočekuje zagrebačku Cibonu.

Trener "studenata" Mensur Bajramović smatra da je u predstojećem susretu za njegovu ekipu veoma važno da prekine seriju poraza.

"Sinoćnji ubjedljivi poraz u Euroligi od Macabija ne treba da nas zavara, jer Cibona ima veoma kvalitetan sastav. Ono što moramo da uradimo u ovom susretu je da zaustavimo njihove visoke i pokretljive igrače. Isto tako moramo da pokrijemo njihove osnove šutere i da pokušamo da limitiramo Sconija Penna, koji je veoma važan u njihovoj igri i da kontroliramo sve njihove vanjske igrače, prije svih Marcelića i Rančića", kazao je Bajramović.

Iako u ekipi Bosne ima nekoliko igrača s manjim povredama, Bajramović je uvjeren da će svi biti u sastavu, osim Gorana Ikonića, koji još nije u trenažnom procesu.

Kapiten Bosne Nenad Marković, uprkos kvaliteta narednog protivnika, smatra da Bosna ima ekipu koja može pobijediti Cibonu.

"Sve drugo osim naše pobjede mislim da bi nas dovelo u jednu tešku situaciju u nastojanju da izborimo nastup u "final eightu". Kao kapiten apelujem na igrače da u nedjelju daju više od maksimuma, jer se samo na takav način može pobijediti takav protivnik", kazao je Marković.

Prema riječima direktora Bosne Elmedina Konakovića, u Sarajevu će gostovati kompletno vodstvo Goodyear lige, koji će tokom dvodnevne posjete s domaćinima razgovarati o organizaciji turnira "final eight".

Parovi 15. kola: subota, 14. januara: Hemofarm - Pivovarna Laško (18.00 sati)
Zagreb - NIS Vojvodina (18.00)
Zadar - Crvena zvezda (19.00)
Helios Domžale - Geoplin Slovan (17.00)

nedjelja, 15. januara: Bosna ASA BHT - Cibona (17.00)
Partizan - Široki Eronet (17.00)
FMP - Union Olimpija (17.00)

Tabela: C. zvezda, FMP, Partizan i Cibona po 10-4, Hemofarm 9-5, Vojvodina, Slovan i Široki po 8-6, Zadar i Bosna po 6-8, Olimpija 5-9, Helios i Zagreb po 3-11, Pivovarna 2-12.

Osvojite ulaznice za utakmicu između Bosne i Cibone.