BiH
0

Nermin Tulić iznesen iz stana

FENA
Agonija porodice Tulić "riješena" je iznošenjem glumca Nermina Tulića, inače 100 postotnog invalida iz stana u kojem je boravio od 1994. godine.

Deložacija je bila zakazana za jutros u 10.00 sati, ali se satima odugovlačila u očekivanju da nadležni, kao i advokat vlasnika stana nađu riješenje.

Naime, u privatnom razgovoru vlasnik stana Zoran Brajović pristao je da Tulići ostanu u njegovom stanu u Ulici Branilaca Sarajeva do konačnog riješenja, nažalost on je bio nedostupan obzirom da živi u Njemačkoj, a njegov advokat Sulejman Kadić nije htio ni komunicirati sa predstavnicima Kantona, kao ni prijateljima porodice. On se na deložaciji nije ni pojavio.

Inače Vlada kanona Sarajevo ponudila je da plati troškove stanarine porodici Tulić, za stan u kojem su boravili zadnih godina.

Tulići imaju riješenje koje je potpisao ratni načelnik Općine Centar Husein Kamber, a ukoliko bi se ovo riješenje poništilo Nermin Tulić bi automatski mogao ući u svoj prijeratni stan.

Ali i pored svih molbi da se što hitnije to uradi, do 17.00 sati, kada je Tulić iznesen iz stana, to nije riješeno, Također nije udovoljeno ni molbi Općinskom sudu da prolongira deložacija na bar 48 sati. Od 17.30 sati Nermin i Maja Tulić nalaze se ispred zgrade u ulici Branilaca Sarajeva i tu će ostati dok Općina Centar ne riješi ovaj problem.

Brojne kolege, sugrađani i ostali koji su prisustvovali završnoj "sceni" deložacije sa suzama su gledali šta se dešava.