BiH
0

Sinoć ubistvo u Sarajevu

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Sinoć oko 19,40 sati na prostoru pijace "Ciglane", na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Patriotske lige, došlo je do upotrebe vatrenog oružja (automatske puške) od K. Sejada rođenog 1962. godine iz Sarajeva.

Prlikom upotrebe vatrenog oružja, smrtno je stradao H. Muradif, rođen 1970. godine iz Sarajeva dok je A. Mirsad rođen 1986. godine iz Sarajeva zadobio teške tjelesne povrede, koji je prevezen u bolnicu Koševo radi ukazivanja ljekarske pomoći gdje je i zadržan, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon upotrebe vatrenog oružja, K. Sejad se sa svojom suprugom K. Sabahetom udaljio sa lica mjesta vozilom VW kombi registarskog broja 172-K-588.

Brzom intervencijom službenika policije MUP-a KS blokadom šireg lokaliteta na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Put života u neposrednoj blizini Željezničke stanice, zaustavljeno je vozilo VW kombi i lišen slobode K. Sejad zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva.

Pregledom vozila pronađeno je vatreno oružje - automatska puška, kojom je izvršeno krivično djelo ubistva. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je rukovodio uviđajem.

Službenici policije MUP-a KS rade na dokumentovanju opisanog krivičnog djela i ustanovljavanju činjenica i okolnosti pod kojim je krivično djelo izvršeno, navodi se u saopćenju.