BiH
0

Sarajevo: Turisti se najviše žale na ponašanje kontrolora u gradskom prijevozu

FENA
Sarajevo su u proteklih osam mjeseci posjetili turisti iz više od 100 zemalja, a od njih 92.114, gotovo 69.000 bili su stranci. Posebno je bio uspješan prošli mjesec kada je u odnosu na august prošle godine bilo 44,6 posto više turista (ukupno je bilo 14.105 posjeta).

Čime su turisti nezadovoljni, na šta se žale, šta hvale, kako se navodi u saopćenju Turističkog udruženja u BiH, najbolje se može vidjeti iz zabilješki Turističkog informativnog centra u Sarajevu koji je ove godine, a posebno ovoga ljeta bio opsjednut stranim turistima.

Najveća je potražnja, kako se ističe, za prostorom gdje bi mogao da se ostavi prtljag, a, isto tako, mnogo je i upita o ekspres praonicama veša.

Turisti se i dalje žale na ponašanje kontrolora u javnom gradskom prijevozu, a mnogi postavljaju pitanje zašto nema kružnih autobusnih tura za obilazak grada u toku sezone, zašto ne postoji redovna autobusna linija od centra grada do aerodroma, te zašto ne postoje redovne autobusne linije do okolnih izletišta i planina.

Također prema informacijama Turističkog informativnog centra u Sarajevu turisti su vrlo impresionirani obnovljenim izgledom grada, ljubaznošću građana, a posebno su pozitivno iznenađeni velikim brojem turističkih grupa i uopće brojem onih koji su došli obići Sarajevo.