BiH
0

Sarajevska pivara postala većinski vlasnik "Oslobođenja"

FENA
Sarajevska pivara, jedna od najstarijih kompanija u Bosni i Hercegovini postala je većinski vlasnik "Oslobođenja", najstarije dnevne novine u našoj zemlji, saopćeno je danas iz "Oslobođenja".

"Sarajevska pivara i Fabrika duhana Sarajevo, koja je također suvlasnik "Oslobođenja" Sarajevo, daju garanciju i stabilnost našoj kući iz mnogo razloga. "Oslobođenje" će, kao i do sada, ostati visokoprofesionalni nezavisni dnevnik, otvoren za dijalog, garancije su novih vlasnika i suvlasnika", navodi se u saopćenju.

Na jučerašnjoj Skupštini dioničara usvojen je paket mjera, koji će doprinijeti saniranju poslovanja i omogućiti nove investicije, razvoj samoga dnevnog lista "Oslobođenje", ali i pokretanje novih projekata.

"Podržana je inicijativa razvoja "Oslobođenja", što uliva nadu i sigurnost za uposlene, ali i čitatelje da će u budućnosti naša dnevna novina imati bolju izdavačku i poslovnu ponudu", navodi se u saopćenju.

Salko Hasanefendić, predsjednik Nadzornog odbora "Oslobođenje" d.d. Sarajevo kazao je da je promjena u strukturi vlasništva za "Oslobođenje" dobro rješenje.

“Ova dva prepoznatljiva vlasnika, dvije ugledne kompanije imaju jasno profiliranu politiku prema najuglednijem i najstarijem dnevniku u BiH”, kazao je Hasanefendić.

On je izrazio nadu da će rezultati koje postižu Sarajevska pivara i FDS u svojim djelatnostima biti prenijeti i u "Oslobođenje" i da će pospješiti napredak naše kuće, stoji u saopćenju.