BiH
0

Početak izgradnje BBI Centra početkom januara

Sarajevo-x.com
Zahvaljujući intenzivnijem radu izvođača radova firme "ANS DRIVE" i povoljnim vremenskim prilikama, građevinski radovi na iskopavanju tri podzemne etaže BBI Centra odvijaju se brže od planirane dinamike.

Završetak ove faze radova koji podrazumijevaju izradu zaštitne konstrukcije i iskop do kote -11.60 m, očekuje se do kraja ove godine, iako je ugovoreni rok za ovaj dio radova bio kraj januara.

"Trenutno se radi izrada zaštitne konstrukcije građevinske jame i paraleno sa tim iskop za tri etaže podzemnog dijela objekta. Do početka izrade temeljne ploče potrebno je još izvršiti finalno dokopavanje do kote temeljenja, što je prosječna kota na -13 metara, i postaviti podložni beton. Ove radove planiramo završiti do kraja januara. Na ovaj način bi kompletna građevinska jama bila obložena slojem betona i spremna za narednu fazu radova. Početak izgradnje planiran je za kraj januara, a ukoliko vremenske prilike dozvole i nešto ranije." – rekao je Sead Živalj, direktor BBI Leasing & Real Estate, koja je vlasnik ovog centra.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Radovi se do sada odvijaju vrlo profesionalno, gradilište i okolne saobraćajnice se uredno održavaju. Sama tehnologija izrade građevinske jame koja se kod nas primjenjuje prvi put pobuđuje interesovanje kako šireg građanstva tako i stručne javnosti.

Podsjećamo, ovaj veleljepni moderni centar imat će 43.000 m2 korisnog prostora koji će činiti shopping centar, restorani, kafeterije, supermarket, podzemna garaža sa 464 parking mjesta, fitnes centar, kancelarijski prostori i poslovni prostori drugog sadržaja. Trg djece Sarajeva sa pješačkim zonama prostirat će se na 5.500 m2.

Izgradnjom ovog centra, BBI banka i BBI Leasing & Real Estate potvrđuju da žele doprinijeti obnovi i ulaganju u prijestolnicu Sarajeva, ali i cijele BiH, te dokazuju dugoročnost svojih planova na bh. tržištu.