BiH
0

Zagreb: Djevojku iz BiH namjeravali prodati u Španiju

FENA
Zagrebačka policija traga za dvojicom muškaraca i jednom ženom koji su na prijevaru iz Sarajeva u Zagreb doveli i zatočili 21-godišnju djevojku s namjerom da je ilegalno prebace u Španiju i prodaju kao prostitutku.

Djevojka iz BiH, žrtva troje trgovaca ljudima, uspjela je pobjeći iz kuće oca osumnjičene žene u Novom Zagrebu i sve prijaviti policiji.

Prema njezinom svjedočenju, poznanik ju je početkom studenoga prošle godine u jednom sarajevskom kafiću upoznao s osumnjičenom 40-godišnjom ženom i 45-godišnjim muškarce koji su joj ponudili posao u njihovom kafiću u Španiji za plaću od 2000 eura.

Lakovjerna djevojka, ne sluteći prijevaru, pristala je, pa su je dvoje osumnjičenika ilegalno prebacili u Hrvatsku i dovezli je u kuću oca osumnjičene 40-godišnjakinje u Novom Zagreb u sklopu koje se nalazi i kafić.

Njezin poznanik je, pak, od dvoje osumnjičenih nagrađen s 500 eura jer im je našao žrtvu, a za još 400 eura on je djevojku trebao ilegalno prevesti do Italije. No, 21-godišnjakinja je od konobarice u kafiću u kući u kojoj je bila zatočena saznala da će u Španiji morati raditi kao prostitutka, a ne konobarica, pa je odlučila pobjeći. To je i učinila, iskoristivši odlazak u obližnju trgovinu.

Protiv troje bjegunaca, osumnjičenih za kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstvo, policija je tužiteljstvu podnijela posebno izviještaj.