Moda i ljepota
0

Pokrenut mirišljavi web site PunMiris.com

Sponzorirani članak
Na bosanskohercegovačkom internet prostoru nedavno je svjetlo dana ugledao neobičan web site posvećen čarobnom svijetu mirisa pod nazivom PunMiris.com, na kojem parfemi nisu predstavljeni kao komercijalni proizvod, već kao umjetničko djelo koje ima iza sebe svoju priču i majstora.

Ljudi su počeli koristiti parfeme otkad su prvi put shvatili da je čulo mirisa presudno ne samo za opstanak, već i za uživanje. Olfaktivno uživanje može biti svjesno i podsvjesno, a u svakom slučaju veoma upečatljivo, subjektivno, lično i intimno.

Mnogi događaji, pa i osobe mogu se u životu opisati mirisnim tonovima. Svako od nas čuva mirise iz djetinjstva, te mirise dragih osoba i mjesta. Parfem je nastao kao ljudsko priznanje velikog značaja čula mirisa i želje za uživanjem u bogatstvu mirisa.

Parfem kao umjetničko djelo, što je i pravno priznato, svakako zaslužuje pažnju, bez obzira na modu i ukus. Moda u svijetu mirisa je promjenljiva kao i naša svijest. Biramo parfem u zavisnosti da li se želimo osjećati samouvjerenije, svečano, romantično ili poslovno. Trendovi u svijetu parfema utječu na naš izbor, čak i kad im se želimo suprotstaviti, jer odražavaju svijest našeg društva.

Rasprava na PunMiris.com o pitanjima izbora i ukusima, kao i obilje informacija o sastojcima, tehnologijama izrade, olfaktivnim grupama i dizajnerima pomažu korisnicima u izboru parfema i razmjeni međusobnih iskustava.

Link: www.punmiris.com