BiH
0

Vlada KS-a smatra neprimjerenim činom održavanje Thompsonovog koncerta

FENA
Vlada Kantona Sarajevo smatra neprimjerenim činom održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu, a vezano za desetogodišnjicu pastoralne posjete svetog oca Ivana Pavla II, Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Vlada smatra da je cijeli ovaj slučaj potpuno predimenzioniran i iskonstruiran tako da je ovaj “tek eventualni” koncert dobio konotacije dnevnopolitičke neartikulirane i verbalne elektronske i tiskane polemike, saopćio je danas na pres-konferenciji ministar kulture i sporta KS-a Emir Hadžihafizbegović.

Vlada KS-a je utvrdila da još nije potpisan nikakav ugovor između inicijatora ove “virtualne manifestacije” i dvorane “Zetra”, te stoga u ovom trenutku nije uopće sigurno da će se najavljeni performans uopće i održati.

Dakle, Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo u Sarajevu, osim želje za manifestacijom u povodu obilježavanja desetogodišnjice dolaska svetog oca Ivana Pavla II u Sarajevo, nije otišlo ni pedalj dalje, smatra Vlada KS-a.

Također, Vlada smatra da s navedenim mogućim organizatorom ili nekim drugim hrvatskim institucijama svakako treba obilježiti godišnjicu dolaska Svetog oca u Sarajevo, i u toj organizaciji Vlada Kantona Sarajevo spremna je i sama učestvovati, ali smatra da ksenofobičnim porukama kakvih ima u nastupima Marka Perkovića nema mjesta u ovome gradu, koji je jako dobro iskusio posljedice nacionalne mizantropije.