Ljubav i veze
0

Vodič za dobar seks: Greške koje žene prave tokom seksa

Sarajevo-x.com
Da ne bi ispalo da samo muškarci griješe u krevetu, ni žene nisu ništa bolje. Dok su muške greške više tehničke prirode, žene su po tom pitanju malo komplikovanije. No dobro, najbolje krenuti redom.

Muškarci ne čitaju misli. Sve što imaš reći, reci naglas.

Muškarci vam ne čitaju misli i nemate se pravo ljutiti što nije uradio to-i-to, a da mu niste rekle. Oni su rijetko sebični u krevetu i skoro sve što mu kažete, on će i uraditi. Možda vas ne sluša kada pričate o prekrasnim balerinkama koje savršeno idu uz torbu koju ste kupile neki dan, ali će sigurno čuti kada kažete: "Tako želim da vidim tvoju glavu između mojih nogu".

Neprestano se žaliti

Ne vrijedi se žaliti prijateljicama i zamjerati mu zbog kratke predigre. Tu se vraćamo na prvu stavku. Ako ide prebrzo, usporite ga. Inače će vam biti čitavo vrijeme loše, a postoji šansa da ne dođete do orgazma ili još gore, da ga odglumite. Zapamtite! Seks treba biti obostrano zadovoljstvo i objema stranama užitak partnera treba biti na prvom mjestu.

Sramiti se svoga tijela

Ženama je možda teško za povjerovati, ali muškarci ne gledaju kritički na ženska tijela kao što to žene čine. Ako počnete skrivati svoje tijelo ili odbijati neke seksualne položaje jer vam zadnjica izgleda preveliko ili vam je stomak ogroman, od kvalitetnog seksa nema ništa. Muškarci u seksualnom zanosu neće pomisliti: "Čovječe vidi joj stomaka", to samo žene rade.

Inicijativa

Zbog čega muškarci najčešće iniciraju seks? Jedan od razloga je jer to žene ne čine. Ne prepuštajte sve njemu.

Kritiziranje njegove izvedbe

Ako vas ne zadovoljava, ako ide prebrzo, pregrubo ili tako nešto, nećete mu pomoći ako iznervirano trpite do tačke kada vam iz usta izleti: "Šta to radiš, majke ti?!" Ovaj vid kritike je kao da ga polijete hladnom vodom. Budite navigator. Progovorite šta vam odgovara u krevetu, a šta ne.

Penis nije klitoris

Iako vi ne želite da vam partner "drlja i trlja" po klitorisu, tako muškarac želi da mu se "drlja i trlja" penis. Ispočetka krenete lagano. No kako stvari odmiču pojačavajte intenzitet stiska ruke i tempa. Muškarci masturbiraju od rane mladosti, navikli su oni na svašta :)

Frizura

Održavajte vaše međunožje frizirano. Ne morate depilirati sve, možda vas brijanje nadražuje, no slobodno podšišajte taj dio svako malo.

Odbijanje oralnog seksa

Zar to treba posebno naglasiti?! Muškarci vole oralni seks. A zašto ne bi?! Muškarac vas neće smatrati droljom ako mu pružite oralni seks. Smatraće to bitnim činom za vezu. Pružanje oralnog seksa ne znači direktno ejakulaciju u usta ili gutanje. To je na vama da mu kažete i ne trebate se sramiti toga. Na vama je i kada ćete mu pružiti to zadovoljstvo (ne samo jednom godišnje za njegov rođendan), ali ne gledajte na oralni seks kao na nešto prljavo i ružno, jer jednostavno nije.

Odgovornost za orgazam

Nije samo muškarac odgovoran za vaš orgazam. Znate šta vas uzbuđuje i gdje treba da dodiruje. Ako ne znate, onda se jednu večer primite metode "sam svoj majstor" i nađite šta vam godi.

Prokletstvo misionarskog položaja

To što prakticirate misionarski položaj, ne znači da se ne trebate pomjerati. Zavrtite guzom, dignite se malo, obuhvatite ga nogama - slobodno.

Ne želite biti gore

To nas vraća na tjelesne komplekse. Muškarci su vizualna bića i po prirodi vole gledati "akciju". Dakle, prestanite razmišljati o asimetriji svojih grudi, stomaku i sl. U njegovoj glavi sigurno nisu vaše masne naslage, već "zajahala me - aaah - božanstveno".

Muške erogene zone

Jeste. Penis je najveća i osnovna erogena zona. Ipak, uživaju oni i kad im se bradavice i grudi ljube, uši, slobodno mu stisnite guzu s vremena na vrijeme.

Testisi

Mada se o ovome moglo napisati nešto iznad, odlučili smo da posvetimo jedan pasus samo testisima. Oni su bitna erogena zona i nemojte ih zapostavljati. Ljubite ih, ližite i cuclajte. Obožavat će to.

Vrisnite

Dobro, ne morate vrištati, ali slobodno se opustite i pustite da zvukovi sami izlaze. Vjerujte da ćete se i same bolje osjećati, a za njega će to biti poseban užitak.

Glumljenje orgazma

Za boga miloga ne činite to. U toj priči niko nije na dobitku. Vi ste nezadovoljne, on misli da jeste i uvjeren je da sve radi ispravno. Slobodno mu recite da niste doživjele klimaks, pa da bi vam godilo oralno zadovoljenje. Komunicirajte, komunicirajte, komunicirajte. I još jednom da ponovimo: Ne glumite orgazam! /B.L.

Pročitajte još: Greške koje muškarci prave tokom seksa