Nogomet
0

Kaka: Atina - prilika za iskljupljenje, ne razmišljam o osveti

FENA
Jedan od najboljih nogometaša AC Milana, Brazilac Kaka izjavio je da još nije prežalio poraz od Liverpoola u finalu Lige prvaka 2005. godine u Istanbulu, ali da pred ovogodišnje finale ne razmišlja o osveti.

"Ne govorim o osveti, jer je to finale sada prošlost. Upisano je u historiju da je Liverpool bio prvak, a sada mi imamo priliku da se iskupimo i ostavimo svoj trag. Nadam se da će rezultat sada biti drugačiji", izjavio je Kaka.

Prije dvije godine u finalu Lige prvaka Milan je ispustio prednost od 3:0 i na kraju izgubio na penale.

Za razliku od trenera Carla Ancelottija, koji smatra da je Liverpool najlošiji od tri engleska tima koja su igrala u polufinalu ovogodišnjeg takmičenja, Kaka ima samo riječi hvale za tim s Enfielda, naročito za kapitena Stevena Gerrarda.

"Postigli su mnogo golova i pobijedili velike ekipe. Gerrard je odličan nogometaš, kompletan igrač i pravi vođa. Volio bi da ga imamo u svom timu", kazao je Kaka.

Najbolji strijelac Lige prvaka ove sezone sa 10 pogodaka smatra da je AC Milan favorit u finalu, zbog odlične forme u završnici sezone.

"Igrali smo odlično u prethodnim rundama i veoma motivirani ušli u finale. Prošli smo kroz teške trenutke ove sezone, ali smo najbolji onda kada je najvažnije, u finišu sezone. Očekujem pobjedu Milana", kazao je Brazilac.