Ljubav i veze
0

70% žena glumi orgazam - Kako da joj se to ne dešava s vama

Sarajevo-x.com
Dragi muškarci, žene glume orgazam. Ne dešava se to uvijek, možda jednom ili dva puta. Vjerovatno to niste ni primijetili. Polako, nema razloga za paniku. Problem (vjerovatno) nije u vašoj tehnici, nego u činjenici da samo 25% žene orgazam dožive tokom odnosa, odnosno vaginalno. Šta činiti?!

A zašto glume? Razloga je više. Možda ipak i jeste stvar u vašoj tehnici, a sve i da nije kada bi vam rekla da nije doživjela orgazam osjećali biste se kao gubitnik. Dakle, uglavnom ne žele da povrijede muški ego. Moglo bi se navesti još razloga, ali to nije tema. Dakle šta činiti da prestane glumiti te da joj poslije burne noći koljena klecaju?

Nije stvar u specijalnoj tehnici ili magičnom potezu. Trebate razumjeti šta želi i kako je uzbuditi.

Savjet 1: Razgovarajte i slušajte šta vam govori

Komunikacija je ključ svega i svi ostali savjeti se vrte oko toga. Bez komunikacije nećete nigdje prispjeti.

Važno je dati joj do znanja da može razgovarati s vama i da vam može reći sve. Dakle vaše je da slušate. Bez sarkastičnih i smiješnih komentara. Mnoge žene se stide reći šta stvarno žele, pogotovo kada je riječ o izostanku orgazma. Ne želi vas postiditi i udariti po tom ogromnom egu.

Dakle, vaša dužnost je da joj bude ugodno. Recite joj da je u redu da vam kaže kada vaš "potez na koji ste ponosni", ne funkcioniše.

Savjet 2: Saznajte šta želi, pa to i učinite

Kada ste savladali moć komunikacije, recite joj da vam kaže tokom seksa šta ona želi. Naravno da ne možete doći do cilja, ako nemate dobre upute. Recite joj da vam objasni gdje su njeni "dugmići za paljenje". Uvjerite je da to želite raditi, bez osude ili komentara.

Ako ne ide tako (ili možda ne zna šta je pali (dešava se i to)), dogovorite se da vam signalizira kada napravite nešto dobro.

Savjet 3: Recite joj da vas pali

Koliko trubili sa svih strana, da muškarcima izgled nije bitan koliko ženama, okrenete se i vi na ulici za djevojkom savršenog struka, čvrste zadnjice i grudima koje su čudo gravitacije. Mislite da ona to ne primjećuje?! Varate se. To može dovesti do samosvjesnosti, kompleksa i mišljenja da vas ona ne privlači. To je dodatni pritisak koji vam u vezi ne treba.

Teško je da ćete se prestati okretati za manekenkama na ulici. To je skoro pa nemoguće. Zato, govorite joj da je prelijepa, da je sexy, da izgleda prekrasno u haljini i sl. Govorite joj to često, a ne prije seksa. Shvatate li kako bi to moglo dovesti do neželjenog efekta.

Savjet 4: Gradite uzbuđenje

Muškarci mogu biti spremni u roku dvije minute, nakon što vam ona da "zeleno svjetlo". Njoj treba više vremena. Nazovite je usred dana ničim izazvani. Recite joj da jedva čekate da se vidite to veče. Pošaljite joj poruku u kojoj navodite šta ćete joj raditi te noći. Kada dođe do pravog trenutka, ona će biti spremna. Osam sati iščekivanja i razmišljanja o tome je snažan afrodizijak.

Savjet 5: Ponekad je potrebna mala pomoć

Sjećate se statističkog podatka na početku? Samo 25% žena doživljava vaginalne orgazme. Ostalim treba dodatna stimulacija klitorisa. Dakle, više vremena morate posvetiti njenom "dugmetu strasti". Kada to uspijete riješiti, iskre će letjeti na sve strane. E sada, to će možda zahtijevati vibrirajuću napravu u krevetu. Polako, ne paničite.

Nemojte da vas naprave plaše. Njoj samo treba direktna stimulacija klitorisa, kako bi došla do vrhunca. Da vam razložimo na proste faktore. Glavić penisa = klitoris. E sada, gdje se šta nalazi tokom seksa? Razumijete li sada?

Recite joj da je u redu da koristite "prijatelja" na baterije. O igračkama smo pisali ranije, pa se podsjetite. Za početak vam preporučujemo silikonski prsten sa vibracijama.

Savjet 6: Ostvarite joj fantazije

Žene imaju živopisnije i razrađenije fantazije. Možete testirati ovu tvrdnju tako što ćete pitati pet muškaraca i pet žena da vam opišu svoje fantazije. Barem četiri muškarca će odgovoriti seks u troje (po mogućnosti sa blizankama). Sa ženama se nikad ne zna. One će vjerovatno imati razrađenu priču u kojoj će biti ili muškarac u uniformi, princeza u nevolji, mitska stvorenja, lučki fizički radnik, i td. Nije bitno, sve dok su joj gaćice vlažne.

Seksolozi tvrde da će je pretvaranje osloboditi nekih inhibicija barem za jednu večer, pa će raditi ono što inače ne bi te biti otvorenija za novitete nego obično.

Savjet 7: Možda je samo pitanje pravog trenutka

Slijedili ste savjete i opet ništa. Zašto? Misli su joj daleko. Možda se nešto desilo na poslu ili žuri negdje, a možda jednostavno nije raspoložena.

Kao vaša djevojka koja vas voli, ona želi da vas zadovolji i da vam bude dobro, a pošto zna da se to neće završiti dok ona "ne vrisne", nekad joj je lakše odglumiti, završiti s tim i nastaviti sa onim što je namjeravala raditi.

Postoje diskusije seksologa da li je to uredu, jer to je obično ono što se desi kada je seks na brzaka u pitanju. Mnogim ženama je sasvim normalno zadovoljiti muškarca i učiniti ga sretnim. Odglume orgazam samo da bi izbjegli dugotrajne pokušaje. To ih iritira jer jednostavno nisu raspoložene za takav seks.

Šta tada. Vraćamo se na početak. Komunikacija. Nemojte joj dosađivati traženjem, jer to uzrokuje problem glume. Ne dajte joj da to radi, komunicirajte. Zadovoljstvo je mnogo veće kada vidite kako zakoluta očima, stisne nožne prste i onda klone.