Svijet
0

Hezbolah: Imamo arsenal oružja koji može uništiti cijeli Izrael

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Vođa Hezbolaha Sheik Hassan Nasrallah izjavio je u ponedjeljak u Bejrutu da njegova grupa posjeduje arsenal raketa koje mogu uništiti cijeli Izrael uključujući i Tel Avivi, prenosi Associated Press.

"Mi možemo dospjeti do svakog dijela, svakog kuta okupirane Palestine“, kazao je Nasrallah u intervjuu za Al–Jazeeru, a prenosi AP. Prije početka intervjua i po njegovom okončanju, pristalice Hezbolaha su u znak slavlja ispalili nekoliko vatrometa kako bi pozdravili govor i prisustvo vođe Nasrallaha.

Vođa Hezbolaha, Nasrallah je prošle godine upozorio da rat između Izraela i Hezbolaha nije uspio iscrpiti kapacitete njegove vojske. Tada je Nasrallah naglasio da su on i njegova vojska već tokom konflikta prošlog ljeta sa Izraelom mogli "sravniti“ Tel Aviv, ali da im to nije bio krajnji cilj.

"U julu i avgustu 2006. godine, nije bilo mjesta koje našim oružjem nismo mogli uništiti. Te mogućnosti imamo i danas“, naglasio je Nasrallah u razgovoru.

Rat između Hezbolaha i Izreaela počeo je 12. jula 2006. godine kada su pripadnici Hezbolaha prodrli u Izrael ubivši tri tamošnja vojnika. Izrael je potom okupirao južni Libanon i vršio intenzivno bombardiranje zemlje uništivši većinu njene infrastrukture i ubivši mnoštvo civila.