Kultura
0

Raiffeisen banka podržava Kid’s Festival

Sarajevo-x.com
Predstavnici Raiffeisen banke i Kid’s Festivala potpisali su trogodišnji sponzorski Ugovor. Ovaj čin predstavlja nastavak saradnje započete ovog ljeta kada je Raiffeisen banka postala glavni sponzor Festivala.

Ugovor su potpisali direktor Udruženja građana ViaKult Office koje organizuje Festival, Susanne Prahl-Landžo i direktor Raiffeisen banke Michael G. Mueller.

Raiffeisen banka nastoji svoj uspjeh podijeliti sa građanima Bosne i Hercegovine, i to kroz podršku projektima koji su od značaja kako za lokalnu tako i širu zajednicu. Jedan od takvih projekata je Kid’s festival - tradicionalni događaj koji kroz zabavu i edukaciju okuplja mlade iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Mi smo takođe prepoznali važnost Festivala, važnost ovakvog okupljanja djece te smo odlučili dati svoju podršku projektu koji se iz godine u godinu širi, kako svojim sadržajima i programom, tako i brojem posjetilaca. Značaj Festivala takođe raste, što je bio razlog da se odlučimo za dugogodišnju saradnju”, istakao je Michael Mueller i dodao kako i udruženje građana ViaKult i Raiffeisen banka imaju zajednički cilj – omogućiti mladima iz cijele Bosne i Hercegovine jedno ovako prelijepo druženje, sklapanje novih prijateljstava, sticanje novih iskustava, učešće u mnoštvu igara i radionica te gledanje najvećih svjetskih filmskih hitova.

“Meni je posebno drago što Kid’s festival postaje projekt u kojem naši sponzori vide svoje beneficije. Dakle, podrška Festivalu nije više samo humanitarnog karaktera već to predstvalja investiciju koja ulagačima u naš projekt daje zadovoljavajući povrat. Takođe, drago mi je što je finansijska institucija, kao što je Raiffeisen banka prepoznala značaj našeg projekta, a još više što su prepoznali mogućnost razvoja svog poslovanja kroz saradnju sa nama”, istakla je Susanne Prahl-Landžo.

Podrška Raiffeisen banke omogućila je preseljenje Kid’s festivala u veći prostor - Zetru. “Zadovoljstvo nam čini što će se manifestacija kakva je Kid’s festival održavati upravo u prostoru Zetre koji je simbol prijateljstva i druženja”, istakao je generalni direktor ZOI 84 Džemal Bisić.

Kid's Festival, u organizaciji NVO ViaKult Office, postao je najveći bosanskohercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji okupi na desetine hiljada djece iz čitave BiH. Na Festivalu učestvuje veliki broj raznih inostranih izvođača i gostiju, klovnova, mađioničara i muzičara. Osim što su u prilici pogledati nova velika svjetska filmska ostvarenja, djeca tokom Festivala učestvuju u mnoštvu igara i radionica.

Pored toga, petog septembra, komandujući general, vrhovni vojni predstavnik NATO vojnog štaba Sarajevo, General Major Richard O. Wightman Jr. sastao se sa direktoricom Kids Festivala, Susanne Prahl-Landžo. Tom prilikom dodijeljena joj je posebna nagrada NATO Komande za organizaciju ovogodišnjeg Kids Festivala u Bosni i Hercegovini i uručena joj je nagrada “Island of Excellence”. General Major Richard O. Wightman Jr. još je jednom potvrdio da je Kid's Festival jedan od najboljih projekata u kojima učestvuju NATO snage te je i ovom prilikom potvrdio daljnju saradnju i podršku NATO-a ovom važnom projektu za izgradnju povjerenja. I drugim NATO štabovima u regionu Kid’s Festival je predložen kao model za rad sa mladima.