BiH
0

Željko Komšić na zasjedanju Generalne skupštine UN-a

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić učestvovat će u radu 62. zasijedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku, u periodu od 24. do 28.09.2007. godine.

U delegaciji koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić su i Sven Alkalaj, ministar vanjskih poslova BiH, Miloš Prica, ambasador BiH pri UN-u, te Nerkez Arifhodžić, Damir Arnaut i Danilo Petrović, savjetnici predsjedavajućeg Komšića i članova predsjedništva BiH Harisa Silajdžića i Nebojše Radmanovića.

Predsjedavajući Komšić će istupati na posebnom samitu šefova država “ O klimatskim promjenama” kojom prilikom će se ispred Bosne i Hercegovine obratiti prigodnim govorom. Ovaj skup na najvišem nivou bit će održan 24.09.2007 godine u UN-u u NY.

Obraćanje predsjedavajućeg Komšića Generalnoj skupštini UN-a u NY predviđeno je za 26. 09.2007. u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Predsjedavajući Komšić će tokom zasijedanja Generalne skupštine UN-a imati niz bilateralnih susreta sa šefovima država i predsjednicima vlada prijateljskih zemalja. Susrete počinje sa Romanom Prodijem, predsjednikom Vlade Republike Italije.