Muzika
0

Bh. blogeri o smrti Tošeta Proeskog

Sarajevo-x.com
Zajednica bh. blogera Blogger.ba također je izjavila svoju žalost zbog smrti 26-godišnjeg makedonskog pjevača Tošeta Proeskog. Ovaj tužan događaj glavna je blogerska tema danas. Pročitajte neke od postova koje su bh. blogeri napisali u znak sjećanja na Tošeta.

Meni žao

Sjecat cu se jedne zime i ledene dvorane uz zvuke "Pratim te" koja me je pratila cijele te godine.

I one slike kad jos nije "postao neko", a nama bio i "neko i uh i ah" pa smo s ushicenjem ukrale ruku preko ramena i "samo nama" namjenjen osmijeh. I srece sto smo mi bas te.

I ono "Makedonsko djevojce" koje mi je pustalo makedonsko momce da bi me ocaralo njegovim, kad ne vec svojim, predivnim glasom.

Meni on ne bi niko i nista. Ni rod, ni drug, ni saputnik, niko... A znao je kroz stih koji otpjeva biti vise dio mene nego mnogi drugi oko mene, koji su mi sve i svasta.

I za sve to, iskreno hvala. I iskreno... meni je bas nesto zao.

dolutala.blogger.ba

In memoriam

Mozete da budete bilo kojeg muzickog opredjeljenja. Mozete da pljujete po muzici bilo kojeg pjevaca.

Ali, kada nas napusti jedan tako mladi zivot, ne mozete ostati ravnodusni. Njemu je polazilo za rukom ono sto drugi vec godinama pokusavaju. On je uspio ono za sto mu drugi mogu skinuti kapu sa glave. Ne obazireci se na predrasude, vjerska opredjeljenja, trendovska i nametnuta razmisljanja, uspio je dokazati da muzika ne poznaje granice. Uspio je ujediniti ono sto su '90-tih godina pojedinci pokusali razdvojiti. Uspio je ujediniti ljude u svojim pjesmama.

Sa nevjericom prihvacam vijest koja je obiljezila ovo jutro.

Neka ti je vjecna slava i hvala. Pocivaj u miru Bozijem T.P. Amen!

trueblonde.blogger.ba

And this is how the story ends...

Na pocetku dana sjeba mi se raspolozenje...a kao da vec nije bilo sjebano.

Puna sam tuge i bijesa...jer jedan zivot se jutros nepravedno ugasio...

Shokirana...

"Jer srce nije kamen" zaista...

R.I.P Toshe Proeski

ladyblue.blogger.ba

Sudbina

E jebem ti sudbinu, pojavi se niodkud, jedini normalan izgledaše, jedini normalno ponašaše se, a pjevaše anđeoskim glasom…

I taman kad sazri i ko čovjek i ko umjetnik, pogibe, na očekivano mizeran način…

Prije neki dan, baš na poslu uspoređivasmo ove dvije izvedbe, Zajdi Zajdi I Ostala si uvijek ista, između nekih drugih nazovi pjevačkih veličina, i njega, dječko ih je, uz naš smijeh i ježenje, pomeo ko blato…

Poslušajte i pogledajte samo: http://www.youtube.com/watch?v=VSllN95UKow http://www.youtube.com/watch?v=7_aSoYX2ulQ

umor.blogger.ba

Dobri odu u snu...

Kako Njemu sapnuti : Pokoj Ti Dushi?

Kako ?

oceanunderthemoon.blogger.ba

Sranje

Cujem jutros da je poginuo Toše Proeski. Žao mi momka, mada ga nikada nisam upoznao. Čak mi se ni njegove pjesme ne sviđaju ... ali, gledao sam par intervjua, furao se na normalu - gdje ćeš bolje furke u životu ...

Sjetih se onog pedera, Zeleta Lipovače, kojaga nikada nisam volio, kako je izjavio da Toše ne pjeva dobro ... a ja, koji nikada u muzičku školu nisam išao, ipak znam bolje od njega svirati Turski Marš, doduše na klaviru ... ma, kakve to veze ima....

mojaispovjest.blogger.ba

"Bože, brani ga od zla"

Neću da pišem u prošlom vrmenu, jer za mene je Toše Proeski živ. Voljeli pop ili ne, voljeli njegovu muziku ili ne, voljeli njegov izgled ili ne, Toše Proeski se voli. Jer čovjek kakav je on se rijetko na Balkanu rađa, i kada se rodi, onda ga treba cijeniti, poštovati i voljeti. I zato sam uvijek težio da upoznam Tošeta. I kada mi je to pošlo za rukom, nisam se razočarao jer je pored mene stajao veliki čovjek koji se ponašao kao mali. I sada kada znam da nema više „Dan za nas“ u kojem ne želim da bacim veo od tuge i zla, ja ću samo ući u „Sobu za tugu“ i pokušati se moliti za tebe i „Ako me pogledaš u oči“ znat ću da si uvijek tu. „Žao mi je“ što nisam imao priliku da više upoznam tebe, ali sam siguran da će na ovom svijetu još mnogo njih čuti i ponosit se tobom jer sam ja ostao tu. „Meni hvala ni jedno“ za to ne treba jer ti to zaslužuješ, jer si me toliko puta u životu učinio sretnim. Na posljednjem oproštaju neću biti, jer se s tobom ne želim rastati. Jer ćeš uvijek biti tu, jer ti ne želim reći zbogom, nego samo doviđenja.

„Bože, brani ga od zla!“

jaan.blogger.ba

Više na www.blogger.ba