Hrvatska
0

Sanader: Siguran sam da će HDZ dobiti potporu više od 80 zastupnika

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik hrvatskog HDZ-a Ivo Sanader rekao je danas da razgovori pregovaračke skupine HDZ-a s jedne i koalicije HSS-HSLS s druge strane dobro napreduju, da se na temelju programa razgovara o sadržaju a ne o funkcijama, ističući kako je siguran da će na kraju imati potporu više od 80 zastupnika.

"Razgovara se o sadržaju, a nikako o funkcijama", rekao je Sanader i naglasio da "nitko nikoga ne ucjenjuje", već se pregovori odvijaju u "konstruktivnoj, prijateljskoj i dobroj atmosferi", vrlo odgovorno o temama koju su predložile obje strane, a na temelju stranačkih programa.

"Uputio bih signal javnosti da će sve biti u redu", rekao je Sanader novinarima okupljenima u središnjici HDZ-a gdje se danas sastaju pregovarački timovi koalicije HSS-HSLS i HDZ-a.

Na upit novinara namjerava li predsjedniku Stjepanu Mesiću nositi potpise koalicijskih partnera, Sanader je odgovorio da ne jer, kako je rekao, "ne treba nositi nikakve potpise, dovoljno je jamčiti predsjedniku".

Do dana kada će predsjednik Mesić odlučiti o mandataru ima još vremena, rekao je Sanader istaknuvši kako očekuje da će o on biti mandatar.

"U svakom slučaju siguran sam da ćemo na kraju procesa imati više od 80 zastupnika koji će podržati vladu", rekao je.

Komentirajući medijske napise o broju ministarstava, kao i tvrdnje da postoje svojevrsne ucjene i pritisci potencijalnih partnera, Sanader je odgovorio kako se svašta čuje, "ali puno toga nije istina".

"Razgovara se prije svega o programima, a o foteljama će se razgovarati na kraju", ponovio je Sanader istaknuvši kako je to zajedničko stajalište svih pregovaračkih timova.