BiH
0

Silajdžić: S Delićem nisam razgovarao ni o optužnici ni o odbrani

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić dao je izjavu povodom reakcija na njegov susret sa generalom Rasimom Delićem.

Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić daje slijedeću izjavu povodom reakcija na njegov susret sa generalom Rasimom Delićem:

"Prilikom susreta sa generalom Delićem predmet razgovora nije bio proces koji se protiv njega vodi pred Međunarodnim tribunalom u Hagu. Već na početku susreta ja sam se interesovao za tok postupka, ali me je general Delić obavijestio da o tim pitanjima ne može razgovarati dok traje postupak. Zbog toga nismo razgovarali ni o optužnici ni o odbrani.

Razgovarali smo o njegovom zdravstvenom stanju, jer general Delić ima ozbiljne zdravstvene teškoće, kao i o mogućnostima odgovarajućeg liječenja s obzirom na okolnosti u kojima se trenutno general Delić nalazi. General Delić je zamolio za kontakte sa odgovarajućim specijalistima, kako bi za vrijeme privremenog boravka na slobodi obavio potrebne pretrage. Takođe smo razgovarali o mogućnosti da se pruži određena pomoć njegovoj porodici.

Saopštenje koje je povodom toga susreta dato iz Kabineta sačinjeno je rutinski od službenika koji nije prisustvovao ovom susretu.

Veoma mi je žao što je zbog ovog nesporazuma general Delić izložen dodatnim neprijatnostima", navodi se u saopštenju iz kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića.