Muzika
0

Laka priprema neobičan performans za Eurosong 2008

Sarajevo-x.com
Ovogodišnji predstavnik BiH na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2008. godine koja će se održati u Beogradu, bit će Elvir Laković – Laka. Kako iz produkcijske kuće Hayat Production javljaju, Laka se već sprema za nastup i uvježbava pjesmu.

Radni naziv pjesme predstavnice naše države na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pjesmu Evrope je “Pokušaj”, a Laka je ujedno i autor muzike i teksta.

U Beogradu će nastupiti sa sestrom Mirelom s kojom je kao i uvijek, smislio originalan performans. Pjesma podsjeća na njegov hit singl “Međed”, znači "počinje lagano a nastavlja se u žestokom tempu“.

Pjesma koja će BiH predstavljati na 53. Eurosongu u maju 2008. godine, bit će premijerno izvedena u posebnom TV show programu BH Eurosong 2008, koji će se emitirati uživo na BHT-u u nedjelju, 2. marta tekuće godine.

”Kada sam prije nekoliko godina vidio da je grupa Lordi pobijedila na Eurosongu, shvatio sam da pjesma ne mora biti samo ljubav i suze. Idemo u Beograd pa ćemo vidjeti kom’ opanci a kom’ obojci”, kazao je Laka.

Izbor ovoga izvođača izazvao je velike simpatije u javnosti, a Bosanci i Hercegovci računaju da bi i ostatak Evrope mogao “pasti” na njegovu originalnost i jedinstveni humor.