Nogomet
0

Kodro objavio spisak igrača za utakmicu protiv Japana

Sarajevo-x.com
Selektor "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro danas je objavio imena igrača na koje računa u prijateljskoj utakmici sa Japanom 30. ovog mjeseca. Na spisku se nalazi 18 igrača, ali kako ovaj termin nije u kalendaru FIFA-e spisak se može mijenjati, saopšteno je iz N/FSBIH.

"Ovo je prvi spisak a zavisno od toga hoće li klubovi pustiti igrače ili neće pripremili smo i zamjene. Mislim da trebaju igrati najbolji, a kako nam uslovi budu diktirali tako ćemo spisak prilagoditi. Jedna od opcija o kojoj smo razgovarali su i igrači iz Premijer lige.“, rekao je selektor reprezentacije BiH Meho Kodro.

Pozvani reprezentativci će se okupiti u Beču 27. januara do dvanaest sati jer se u 14:00 sati leti za Tokio, gdje će tri dana kasnije na Nacionalnom stadionu odigrati susret dvije selekcije.

Inače, pored Elvira Bolića, Kodro je najavio i ostale saradnike: "Mogu reći da će mi asistenti biti Borče Sredojević i Sedin Tanović."

Današnjoj pres konferenciji je prisustvovao predsjednik NS/FS BiH Iljo Dominković koji je kazao: "Mi smo ugovor o ovoj utakmici potpisali prije dva i po mjeseca, vodeći računa da nam je pored natjecateljskog bio bitan i finansijski efekat. Sa Kodrom smo imali izuzetno dobre razgovore i on ima našu punu potporu. 31.01.2008. u Zagrebu je Kongres UEFA tako da će jedan dio rukovodstva putovati u Japan a drugi će ići na Kongres.“

Odgovarajući na pitanje novinara o rasporedu utakmica za SP u našoj grupi Generalni sekretar Munib Ušanović je izjavio: "Sve nacionalne asocijacije su do danas trebale da dostave izjave o ishodu ranijih dogovora u grupama. Kako u našoj grupi dije postignut dogovor, očekujemo da se između 21. - 25. januara održi žrijeb koji bi odredio konačan raspored susreta."

Spisak igrača

  1. Kenan Hasagić (Buyuksehir)
  2. Almir Tolja (FC Saba Battery)
  3. Džemal Berberović (Litex Lovech)
  4. Emir Spahić (FC Lokomotiv Moskva)
  5. Branimir Bajić (FC Koblenz)
  6. Safet Nadarević (NK Zagreb)
  7. Saša Papac (FC Glasgow Rangers)
  8. Elvir Rahimić (CSKA Moskva)
  9. Branislav Krunić (FC Moskva)
  10. Zlatan Bajramović (FC Schalke)
  11. Zvjezdan Misimović (FC Nurnberg)
  1. Ivica Grlić (FC Duisburg)
  2. Mirko Hrgović (NK Hajduk Split)
  3. Darko Maletić (FK Partizan Beograd)
  4. Sejad Salihović (FC Hoffenheim)
  5. Senijad Ibričić (NK Zagreb)
  6. Zlatan Muslimović (AC Atalanta)
  7. Edin Džeko (VfL Wolfsburg)