Optužnice
0

Dragan Marinković Maca ne osjeća se krivim za seksualno uznemiravanje

Sarajevo-x.com
Glumac Dragan Marinković Maca jučer je na Sudu BiH kazao da se ne osjeća krivim za seksualno uznemiravanje Amele Dervišević, prenijele su Nezavisne novine. Mato Đaković, direktor OBN-a, također se u ime televizije izjasnio da se ne osjećaju krivim.

Marinković je optužen da je 14. decembra 2005. godine prilikom snimanja emisije "One Man Show - Niko kao ja" platio 20 KM slučajnom prolazniku da prolaznicu Amelu Dervišević uhvati za stražnjicu, što je ovaj i uradio. Emisija je emitirana 1. januara 2006. godine, a Derviševićeva je nakon toga tužila OBN i Marinkovića.

"Pokušavao sam u više navrata da shvatim optužnicu, ali zaista ništa ne razumijem. Čitao sam zakon i kod seksualnog uznemiravanja pronašao sam djela kao što su incest, silovanje i slično, ali ovo što je meni stavljeno na teret nisam. Iznenađen sam, da ne kažem zgrožen. Sve je trebalo da bude TV vic, ali evo ispalo je sasvim drugačije", izjavio je Marinković. Istakao je kako je urednik i novinar NTV Hayat Senad Hadžifejzović "iskoristio ovaj slučaj zbog svoje sujete", navode Nezavisne novine.

"Naš pokušaj da tog dana snimimo sporni kadar je u stvari propao jer je gospođa sve prozrela", dodao je Marinković.

On smatra da se u "medijsku kampanju" uključio i advokat Asim Kadribašić "kako bi besplatno rekalmirao svoju advokatsku kancelariju jer brani Derviševićevu".

"Gospođa je vidjela kamere, vidjela je da se snima i trebalo je odmah da reaguje na licu mjesta. Kao primjer navest ću svjetsku TV stanicu MTV, gdje za 10 dolara hvataju ljude za stražnjicu", rekao je na kraju Marinković.

Sudija Nenad Šeleda ovaj predmet će proslijediti Sudskom vijeću, koje bi najkasnije za 90 dana trebalo da zakaže početak suđenja.