Sarajevo
0

Starica koju su polili benzinom i zapalili trenutno je stabilna

Sarajevo-x.com
Ljubica Đokić – Spasojević (72) zadobila je teške opekotine sinoć oko 20:40 sati nakon što su je u haustoru zgrade u kojoj živi u sarajevskom naselju Hrasno benzinom polila i zapalila dvojica razbojnika. Biljana Jandrić, portparol KCUS kazala je za Sarajevo-x.com da je nesretna starica trenutno stabilna, ali još uvijek nije van životne opasnosti.

Sedamdesetdvogodišnja starica vraćala se iz prodavnice kada su je ispred lifta u zgradi na broju 124 u ulici Azize Šaćirbegović presrela dvojica mladića, najvjerovatnije u namjeri da joj preotmu novac. Nakon što su vidjeli da nema novca, posuli su je benzinom, zapalili i pobjegli.

Žena je u plamenu nekako uspjela doći do ulaznih vrata u zgradu, a u tom trenutku naišao je njen susjed koji je sa drugim susjedima pritekao u pomoć nesretnoj ženi. Pozvana je i Hitna pomoć, a 72-godišnja žena prevezena je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijentica je trenutno stabilna. Više od 20% površine njenog tijela je opečeno s tim što su neke opekotine trećeg stepena što znači da su izuzetno duboke i teške, a neke opekotine su na svu sreću površinske. Pacijentica je smještena na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Čim njeno opće stanje to bude zadovoljavalo morat će se uraditi najmanje dva operativna zahvata pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati. Opekotine su specifične povrede i zahtijevaju dug period oporavka“, kazala je za naš portal portparol Kliničkog centra Uniuverziteta u Sarajevu Biljana Jandrić.

Policija je uspjela uhapsiti oba razbojnika koji su počinili ovo zlodjelo. Identitet počinioca nije otkriven, ali je naglašeno da se radi o maloljetnicima.