BiH
0

BPS-Sefer Halilović: Dodikove izjave ne doprinose smirivanju političke situacije

FENA
Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović, reagirajući na izjavu premijera RS-a Miiorada Dodika da treba ukinuti vojsku BiH, poručuje da su Oružane snage u BiH jedna od rijetkih institucija koja funkcionira na nivou države i da je po svom sastavu multietnička.

U ovoj stranci ocjenjuju da izjave premijera Dodika ne doprinose smirivanju političke situacije i ne otvaraju vrata dogovorima, već sukobima koji traju od kada je ova vlast formirana.

Vojska BiH se u inozemnim angažmanima pokazala kao dobar ambasador naše zemlje, a ona će ipak ostati jer je trajna, a premijeri prolaze, navodi u saopćenju BPS-Sefer Halilović.

Ova stranka je također pozvala vlasti u FBiH da spriječe nelegalnu prodaju hidro i elektoenergetskih potencijala u BiH.

-Pozivamo institucije FBiH da spriječe nelegalnu prodaju hidro i elektoenergetskih potencijala naše države, koju ministar Stranke za BiH Vahid Hećo prodaje srpskim nacionalistima i to nelegalno bez tendera, kako su već mnogi funkcionari Stranke za BiH ranije radili, navodi BPS-Sefer Halilović.

Ova stranka tvrdi da "ovo nije prvi put da kadrovi Stranke za BiH vrše rasprodaju imovine FBiH njihovim sumnjivim jaranima iz bijelog svijeta".

-Kadrovi Silajdžićeve stranke i on lično su već u bescjenje prodali Željezaru Zenica, UNIS-ove nebodere u Sarajevu, Energopetrol i Tuzlansku banku. Ako se ovaj nelegalni i kriminalni posao i dalje nastavi BPS-Seter Halilović će tražiti podršku za održavanje posebne sjednice Parlamenta FBiH da bi se transparentno raspravilo o ovome pitanju.