Muzika
0

Laka nastupa u prvom polufinalu Eurosonga 2008

Sarajevo-x.com
Foto: Eurosong 2008
Foto: Eurosong 2008
Žrijebanjem koje je jučer održano u Beogradu poznato je koje će zemlje nastupati u prvoj, a koje u drugoj polufinalnoj večeri. Deset najboljih plasirat će se u finale koje će se održati 22. maja u Beogradu. Naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu Elvir Laković Laka nastupa sedmi u prvoj polufinalnoj večeri.

Jučer je u Beogradu obavljeno žrijebanje rasporeda zemalja koje će se na ovogodišnjem Eurosongu takmičiti u prvoj i drugoj polufinalnoj večeri. Domaćin žrijeba bila je Jovana Janković, voditelj jutarnjeg programa RTS, a bili su prisutni i predstavnici EBU i mnogih drugih TV stanica. Na početku programa kao specijalni gost pojavio se Željko Joksimović, predstavnik na "Eurosongu 2003" u Istanbulu.

Bosanskohercegovački predstavnik Elvir Laković Laka takmičit će se u prvoj polufinalnoj večeri koja će se održati 20. maja u Beogradu. Iste večeri svoje će pjesme predstaviti i Crna Gora, Slovenija, Finska, Grčka, Irska, Izrael, Poljska, Estonia, Holandija, Rumunija, Moldavija, San Marino, Norveška, Belgija, Andora, Armenija i Azarbeidžan.

Druga polufinalna večer će se održati 21. maja, a nastupit će Hrvatska, Danska, Bugarska, Portugal, Ukrajina, Švicarska, Makedonija, Island, Cipar, Latvija, Bjelorusija, Mađarska, Albanija, Švedska, Turska, Litvanija, Gruzija i Češka Republika.

Ukoliko se bude plasirao u finale, Elvir Laković Laka će nastupati u subotu 22. maja.