BiH
0

Pokret Dosta: Tražimo neopozive ostavke Semihe Borovac i Samira Silajdžića!

Sarajevo-x.com
Pokret Dosta pozdravlja vanrednu sjednicu Kantonalnih lidera u Sarajevu i zahtijeva ostavke gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac te premijera Kantona Sarajevo Samira Silajdžića.

"Pokret Dosta pozdravlja vanrednu sjednicu Kantonalnih lidera u Sarajevu. Međutim, to je šuplja priča. Ultimativno zahtijevamo da Semiha Borovac, gradonačelnica Sarajeva i Samir Silajdžić, premijer Kantona Sarajevo, hitno i neopozivo podnesu ostavke!", navodi se u saopštenju za javnost pokreta Dosta.

"Dvoje navedenih su direktno odgovorni za stanje u Sarajevu, gradu u kojem noževima ubijaju mlade, bacaju bombe, pucaju ljudima u glavu i spaljuju starce. Ostavke očekujemo do srijede, 13. 2. 2008. godine", ističu iz ovog pokreta.

"Njihovim nasljednicima poručujemo da u minimalnom roku riješe pitanje sigurnosti u Sarajevu, ili će ih zadesiti mnogo gora situacija od one u subotu! Opozicija i sve ostale stranke se pod hitno moraju očitovati o traženim ostavkama", stoji u saopštenju.

"Pozivamo građane Sarajeva da njihova zadnja reakcija ne bude protest održan u subotu. U srijedu, 13. 2. 2008. godine u 11:55 h će se održati novi masovni protesti ispred zgrade Kantona Sarajevo. Moramo se okupiti u još većem broju i pokazati nesposobnim političarima da se ne šalimo! Nevladine organizacije, opozicija, demobilisani borci, otpušteni i opljačkani radnici i svi ostali MORAJU da stanu na stranu građana i daju podršku protestima u srijedu.

Dosta nasilja – borimo se zajedno za normalan život u Sarajevu i ne dozvolimo da nikad više nijedna majka ne zaplače zbog ubica!“, navodi se u saopštenju pokreta Dosta.