BiH
0

Borci osuđuju protest pred zgradom Kantona Sarajevo

FENA
Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje događaje koji su se u srijedu desili pred zgradom Kantona Sarajevo i traži od nadležnih institucija da najoštrije sankcioniraju vinovnike tih događaja.

Ocjenjujući da je cilj tog protesta bio u tome da se pred Vladu dovedu "huligani i izgrednici svih vrsta" i "ne samo mladost i ne samo muški spol", Savez u saopćenju za javnost koji je potpisao predsjednik Dževad Rađo, da je sada potez na institucijama svih nivoa vlasti da poduzmu energične i drastične mjere radi kažnjavanja organizatora tog protesta i podstrekača, onih koji su se vidjeli na snimcima i onih u sjeni.

U povodu ovog događaja Savez zahtijeva i pokretanje odgovornosti pedagoških radnika i nastavnog osoblja koje je moglo a nije spriječilo eskaliranje događanja u neželjenom smjeru.

Uz izražavanje bezrezervne podrške vlastima u kažnjavanju vinovnika ovih događanja i onih zbog kojih je protest i organiziran Savez iskazuje spremnost da, ukoliko to bude potrebno, rame uz rame zajedno s policijom brani i odbrani institucije, imovinu i sve poštene građane isto onako kako su to njegovi članovi radili u proteklom odbrambenooslobodilačkom ratu.