BiH
0

Blogeri traže izglasavanje nepovjerenja kantonalnoj vladi

Sarajevo-x.com
Grupa od tridesetak građana Sarajeva, članova najveće bh. blogerske zajednice Blogger.ba, uputila je pisma poslanicima Skupštine Kantona Sarajevo. Na adresu svakog od ukupno 35 poslanika u četvrtak, 28. februara, dostavljena su pisma koja potpisuju autori nekih od bh. blogova.

Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo su pozvani da već na narednoj sjednici ovog tijela na dnevni red uvrste izglasavanje nepovjerenja kantonalnoj vladi i premijeru Samiru Silajdžiću. Naglašavaju kako je premijer Silajdžić propustio priliku da časno i moralno odstupi sa svoje funkcije i time da primjer odgovornog i savjesnog ponašanja. Dalje se traži da poslanici iniciranjem skupštinske rasprave o smjeni kantonalnog premijera pokažu poštovanje prema onima koje zastupaju. "Došao je čas da zajedničkim naporima našu zemlju, a za početak kanton i naš grad, izvedemo na pravi put", stoji u pismima koja su blogeri uputili vijećnicima, ali i objavilili na svojim blogovima.

Podsjećanja radi, blog je internetski žurnal u kojem pojedinac, grupa ili kompanija objavljuje tekstove u kojima iznose vlastita razmišljanja i uvjerenja, uz ostavljanje mogućnosti čitateljima da ukoliko žele komentiraju određene teme. Forma bloga iz temelja je promijenila konvencionalno poimanje novinarstva, a bh. servis Blogger.ba okuplja zajednicu od preko 80.000 registriranih korisnika.