BiH
0

"Građani Sarajeva" pozivaju na proteste pod nazivom "Građani brane Sarajevo"

FENA
Neformalna grupa "Građani Sarajeva" pozvala je sugrađane i sugrađanke da 6. aprila izađu na proteste pod nazivom "Građani brane Sarajevo", koji će se održati ispred Narodnog pozorišta, kako bi i na praznik Sarajeva pokazali da očekuju odgovornost od onih koji su funkcijom dužni raditi za dobro ovoga grada.

U subotu su "Građani Sarajeva" još jednom organizirali potpisivanje peticije kojom se traži odgovornost nosilaca izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo - premijera KS Samira Silajdžića i gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac.

Do sada je sakupljena oko 21.000 potpisa, a od tog broja 14.000 građanki/građana zatražilo je smjenu premijera Kantona Sarajevo Samira Silajdžića. Građanke/građani koji do sada nisu potpisali peticiju moći će to uraditi i slijedećih dana.

"Građani Sarajeva" će, kako navode u saopćenju, zajedno s prikupljenim potpisima predati zahtjev Skupštini Kantona Sarajevo, kao i Gradskom vijeću Grada Sarajeva, za sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila izglasavanje nepovjerenja premijeru Kantona Sarajevo i gradonačelnici grada Sarajeva.