BiH
0

Sadik Bahtić: Sve što je jučer objavljeno je neistina

FENA
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Zastupnik Stranke za BiH u državnom parlamentu Sadik Bahtić oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da jučer, u prostorijama Kantonalnog vijeća Stranke za BiH USK nije bilo nikakvog fizičkog kontakta između njega i novinara Federalne televizije Avde Avdića i izražava žaljenje zbog načina na koji je taj događaj prezentiran javnosti.

"Sve što je jučer objavljeno je neistina i radi se o klasičnoj udbaškoj montaži koja je imala za cilj da me isprovocira da učinim neki pogrešan potez koji bi me diskreditirao kao političara i javnu ličnost", navodi u saopćenju Bahtić.

"Radi istine i objektivnog informiranja odgovorno izjavljujem da u prostorijama Kantonalno vijeća SBiH USK nije bilo nikakvog fizičkog kontakta mene i pomenutih novinara. Istina je, što mogu potvrditi i prisutni u kancelariji Kantonalnog vijeća, da je konferencija KV SBiH USK bila zakazana za 11 sati. Novinari emisije '60 minuta' s uključenim kamerama bez najave ušli su u prostorije tačno u 10,40 sati. Sugerirano im je da isključe kamere, rečeno da konferencija počinje u 11 sati, da su u toku pripreme, te da iz tih razloga napuste prostorije", ističe on.

"Degutantno je sinoć bilo gledati na javnim RTV servisima kako se plasira izmišljotina da sam fizički nasrnuo na novinara što je notorna laž. Nasrtaja je bilo, ali s njihove strane. Taj isti novinar mi je bukvalno gurao mikrofon u usta s uključenom kamerom i nije dozvoljavao da se normalno pripremimo za početak konferencije na kojoj bi i oni bili prisutni da su došli na kulturan i civiiizovan način", ističe u saopćenju Bahtić.

On ističe da je cilj "ove udbaške režije u suradnji s FTV je da me eliminišu s političke scene jer su javnost i građani USK i šire upoznati da sam u svom političkom djelovanju uvijek bio prepoznatljiv u borbi protiv kriminala i da sam otkrio i razotkrio dva najveća kriminala u USK - kriminal u Unsko-sanskim šumama i Sana-keram".

"Stoga pozivam istraživačke novinare iz '60 minuta' da se uključe i izvještavaju o kriminalu na USK, a ne da se bave režijama i montažama nama u Krajini poznatim još iz prošlih vremena. Na kraju želim da kažem da me ove montaže i režije neće pokolebati, ušutkati i ustrašiti u mom političkom radu za dobrobit svih građana USK i šire", navodi se u saopćenju zastupnika Stranke za BiH u državnom parlamentu Sadika Bahtića.