BiH
0

Ajanović uputio čestitku u povodu međunarodnog Dana slobode medija

FENA
Uz čestitku svim bh. novinarima za međunarodni Dan slobode medija, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je otvoreni zahtjev veleposlanstvima i drugim međunarodnim predstavništvima u BiH da u cilju zaštite sigurnosti novinara i njihovih obitelji izvrše jak politički pritisak na visokog predstavnika i bh. vlasti.

U priopćenju BOSS-a stoji da je "nenarodna vlast u praksi uspostavila teror nad novinarskom profesijom, zaprijetivši čak i fizičkoj sigurnosti članova obitelji bh. novinara, iako država ima zakonske okvire i pravosudne instrumente za zaštitu slobode javne riječi".

Ajanović upozorava da međunarodna zajednica mora biti svjesna da je u tijeku eskalacija osvetničkog pohoda vladajućih političara prema novinarima, gdje su siledžijstvo funkcionara Stranke za BiH i SNSD-a samo vrh ledenog brijega stvarne opasnosti.

"Evidentno je da kriminalizirani vladajući političari i secesionistički antibosanski elementi nastoje agresijom na medije i novinare spriječiti javno otkrivanje kriminala i plana o podjeli države", navodi se u priopćenju.